To Ελληνικό απέκτησε το δικό του Πολιτιστικό Κέντρο – Τιμήθηκε η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Τη δική του στέγη πολιτισμού, τέχνης και γραμμάτων, απέκτησε το Ελληνικό καθώς το βράδυ του Σαββάτου 29/4, έγιναν τα εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, παρουσία μάλιστα της ακαδημαϊκού Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, της οποίας το όνομα δόθηκε στην κεντρική αίθουσα των εκδηλώσεων.

Το κτίριο βρίσκεται στη λεωφόρο Ιασωνίδου και πλημμύρισε από δημότες, καθώς είναι η πρώτη κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων που αποκτά το Ελληνικό, ενώ ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Οι εργασίες του είχαν ξεκινήσει το 2019 και μάλιστα κατά τη θεμελίωσή του είχαν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα στα θεμέλια των δύο κτιρίων του Δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’60 κι έτσι έγιναν έργα ενίσχυσης και εκεί. Πλέον οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα σωματεία της πόλης βρίσκουν τη δική τους στέγη.

«Ένα μεγάλο έργο, που είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά και το υλοποιήσαμε αποδίδοντας στους συμπολίτες μας έναν ακόμη χώρο πολιτισμού, ιδιόκτητο και σύγχρονο», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις διάφορες δυσκολίες και αντιξοότητες που προέκυψαν κατά την κατασκευή του, όπως η υποχρεωτική διακοπή λόγω της πανδημίας και στο τέλος δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία του.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η παιδική χορωδία της Αγίας Βαρβάρας και η χορωδία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση