Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: O Μάιος μπαίνει με βροχερή διάθεση

rainy2

Η Πρωτομαγιά αλλά και ολόκληρη η εβδομάδα θα κυλήσει με άστατο και αρκετά βροχερό καιρό. Οι άνεμοι πρόσκαιρα θα ανεβάζουν εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία με μικρές αυξομειώσεις θα παραμείνει στους 19 με 23 βαθμούς.

Την Πρωτομαγιά θα είναι άστατος ο καιρός, με περισσότερα ανοίγματα ηλιοφάνειας στα ανατολικά και λιγότερα στα ηπειρωτικά. Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα και μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια, όπως και στην βόρεια Ελλάδα.

Κατά τόπους καταιγίδες θα έχει κυρίως στα ορεινά, την Πελοπόννησο και την ανατολική Μακεδονία.  Νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο με τάση ενίσχυσης το βράδυ και βορειοδυτικοί στο νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς στα κεντρικά και μέχρι τους 19 με 21 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και  η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει αυξημένες νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι.  Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη θα συνεχιστούν οι βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως της δυτικής και ορεινής Ελλάδας. Στα ανατολικά θα έχει παροδικές νεφώσεις με ήλιο, με τους ανέμους σε σημαντική ενίσχυση νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο τοπικά μέχρι τα 7 μποφόρ και βόρειοι στο Αιγαίο μέχρι τα 5 μποφόρ στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια, θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη περιμένουμε πιο πολλές βροχές και κατά τόπους πιο έντονα φαινόμενα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται οι βοριάδες όμως στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Κωνσταντίνος Αντωνίου
image}

Αφήστε μια απάντηση