Μητσοτάκης: Προέχει η δημοσιονομική σταθερότητα – Να κλείσουμε το παράθυρο σε πολιτικές τερατογενέσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης

Επισκεπτόμενος χθες Σάββατο περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης, λέγοντας ότι αυτή είναι που θα ορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Με ορίζοντα 4ετίας, έθεσε και τους στόχους της επόμενης ημέρας: ανάπτυξη, απασχόληση και βελτίωση του Συστήματος Υγείας. 

Κατά την περιοδεία του σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο, ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν αντικειμενικά τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι στις εκλογές «ψηφίζουμε και για κυβέρνηση και για υποψήφιο Πρωθυπουργό» και επανέφερε το σενάριο περί πολιτικής τερατογένεσης με κυβέρνηση ηττημένων.

«Γυρνάμε από χωριό σε χωριό, από πόλη σε πόλη, για να μεταφέρουμε το μήνυμα της νίκης. Αλλά κυρίως να μιλήσουμε για το αύριο της πατρίδας μας και για το ποιο τελικά είναι το μεγάλο στοίχημα των εκλογών της 21ης Μαΐου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τις δύο τελευταίες 4ετίες και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας τις ημέρες του 2015. «Θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα;  Θα ξανά οδηγήσει τη χώρα σε νέα μνημόνια; Ποιος μπορεί να πιστέψει πραγματικά σήμερα ότι η ελληνική οικονομία αντέχει ένα πρόγραμμα 70 δισεκατομμυρίων; Γιατί τόσα στοιχίζουν όλα αυτά τα οποία σας τάζει ο κ. Τσίπρας. “Άρες – μάρες κουκουνάρες”», επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών η οποία ορίστηκε για τις 10 Μαΐου, υπογραμμίζοντας: «Ας πάμε όλοι μαζί να συζητήσουμε και να πέσουν και οι μάσκες γιατί στο debate θα είμαστε όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί. Και να έρθουν να εξηγήσουν τα υπόλοιπα κόμματα πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται αυτή την Προοδευτική διακυβέρνηση την κυβέρνηση των ηττημένων που κάποιοι θέλουν να δρομολογήσει».

Ειδική αναφορά έκανε και στις μετεκλογικές συνεργασίες κάνοντας λόγο για πολιτικές τερατογενέσεις, και επαναλαμβάνοντας το στόχο για αυτοδυναμία. Ειδικότερα, τόνισε:

«Θα είμαστε οι νικητές για να κλείσουμε επίσης κάθε χαραμάδα, κάθε πόρτα, κάθε παράθυρο σε ενδεχόμενες “πολιτικές τερατογενέσεις”, που μπορούν να προκύψουν από κυβερνήσεις συνεργασίας χωρίς το πρώτο κόμμα. Ακούω τον κ. Τσίπρα να λέει ότι: “δεν με ενδιαφέρει να κάνω κυβέρνηση ηττημένων”. Δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει. Εάν τα κουκιά έβγαιναν, κάλλιστα θα μπορούσαν να συνασπιστούν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη και της
“Δήμητρας”, με την ανοχή του ΚΚΕ».

Αιχμές άφησε και για τον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για «πρωθυπουργό Kinder – έκπληξη».

«Κάποια από αυτά τα οποία ακούω -ειδικά από το ΠΑΣΟΚ- ότι θα ψηφίσετε αλλά δε θα προκύψει Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, αν επιλέξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα προκύψει λέει Πρωθυπουργός κάποιος άγνωστος “Χ”. “Kinder” έκπληξη είναι ο Πρωθυπουργός, δεν σας τον λέω, τον ξέρω εγώ αλλά θα τον προτείνω μετά τις εκλογές; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση ΦΠΑ για την επόμενη τετραετία με προϋπόθεση τη δημοσιονομική ισορροπία. «ΦΠΑ μπορεί κάποια στιγμή να μειωθεί, μόνο όμως όταν είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν τινάζει στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα» είπε.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση