ΚΚΕ – Εργατική Πρωτομαγιά 2023: «Φωτίζει τον δρόμο της ταξικής πάλης και της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος»

KKE

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα ορόσημο για το εργατικό κίνημα, φωτίζει το δρόμο της ταξικής πάλης και της κοινωνικής ανατροπής του σάπιου και βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, φωτίζει το δρόμο για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2023.

«Παρά την προσπάθεια που κάνουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ να συσκοτίσουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης για να χειραγωγήσουν τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια, δεν μπορούν να κρύψουν ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών η κατάσταση θα γίνει χειρότερη για τους εργαζόμενους» σημειώνει, σε άλλο σημείο, η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αστικές κυβερνήσεις, καθώς και διάφοροι διεθνείς οικονομικοί και τραπεζικοί οργανισμοί προειδοποιούν ότι τα σημάδια της ύφεσης σε κλάδους της οικονομίας μεγαλώνουν, διαμορφώνουν προϋποθέσεις για μια νέα καπιταλιστική κρίση, που θα έχει με τη σειρά της νέες αρνητικές συνέπειες για τους λαούς».

«Αυτή η εξέλιξη αντικειμενικά τροφοδοτεί την όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην Ελλάδα από όποια αστική κυβέρνηση διαμορφωθεί μετά τις εκλογές στις 21 Μάη» τονίζει το ΚΚΕ και επισημαίνει:

«Δεν υπάρχει “δίκαιη”, “φιλολαϊκή” ή “προοδευτική” διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, όπως προβάλλουν στη χώρα μας η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ25, η Ελληνική Λύση. Τα κόμματα αυτά, παρά τις όποιες διαφορές, συμπίπτουν στα κύρια ζητήματα που καθορίζουν το σήμερα και το αύριο του λαού. Εκφράζουν διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ολέθριας στρατηγικής του κεφαλαίου: Από την πολιτική της “πράσινης μετάβασης” και το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που είναι το νέο υπερμνημόνιο για τους λαούς της Ευρώπης, μέχρι τη συμμαχία με ΕΕ και ΝΑΤΟ, τις δεσμεύσεις και τη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους».

«Αυτό είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση και απαιτεί ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα το αντιπαλέψει» σημειώνει το ΚΚΕ και τονίζει: «Το δίλημμα που τίθεται είναι αμείλικτο: Ή θα συνεχίσουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα στο πλαίσιο της πολιτικής που κοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού ή θα διαλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας. Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η αγωνιστική απάντηση σε αυτό το δίλημμα με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας», στην Ελλάδα και διεθνώς, «αποτελούν το νέο ελπιδοφόρο στοιχείο και γεννούν ελπίδες αγωνιστικής ανάτασης και επιβεβαιώνουν ότι τα πράγματα δεν είναι “στατικά”, ότι οι λαοί δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν οι κυβερνήσεις και τα επιτελεία τους σε όλη την Ευρώπη».

«Η αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου είναι ενιαία σε όλο τον κόσμο, την υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, μονοκομματικές ή συνεργασίας. Η επιλογή του “μικρότερου κακού” μέσα στους “μονόδρομους” του κεφαλαίου, οδηγεί πάντα σε νέες απώλειες.

Όσες κυβερνητικές εξαγγελίες κι αν υπάρχουν για την αύξηση του εργατικού εισοδήματος, όσοι διαγωνισμοί κι αν γίνονται από τα κόμματα που επιδιώκουν να κυβερνήσουν ξανά πάνω στις αντιλαϊκές ράγες για το ποιος θα δώσει λίγο παραπάνω, η πραγματικότητα είναι ότι ο φαύλος κύκλος της καπιταλιστικής οικονομίας, “κρίση – ανάπτυξη”, προσθέτει μόνο νέα βάρη για τους εργαζόμενους» σημειώνει το ΚΚΕ.

«Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων, να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο για όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ο αγώνας μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να δημιουργήσει όρους ανάτασης, όταν δεν εγκλωβίζεται στα εναλλακτικά σενάρια της αστικής διαχείρισης, όταν στοχεύει τη στρατηγική και εξουσία του κεφαλαίου, το σάπιο αστικό κράτος, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος και καλεί «στις εκλογές της 21ης Μαΐου κάθε εργαζόμενος, πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του και να δυναμώσει το ΚΚΕ».

«Κανείς εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη δεν έχει λόγο να φοβάται ότι η ψήφος τους θα μεταλλαχτεί σε στήριξη ή ανοχή σε όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές.

Το ΚΚΕ είναι έτοιμο, όταν η εργατική τάξη, ο λαός το επιλέξει, να αναλάβει την ευθύνη του σε μία λαϊκή διακυβέρνηση, όπου την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας θα είναι στα χέρια του εργαζόμενου λαού. Πρωταγωνιστές θα είναι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όχι το πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών. Το “ως εδώ” μπορεί να μετατραπεί σε απόφαση αγώνα για τη μόνη προοδευτική διέξοδο, την πάλη για μια άλλη εξουσία και οικονομία, που στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών» υπογραμμίζει ακόμα η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός, η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο εργατικός έλεγχος και η συμμετοχή σε όλα τα όργανα εξουσίας οδηγούν στην ευημερία του λαού, στην κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης και ανισοτιμίας, στην ειρήνη και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Οι αγώνες των λαών θα νικήσουν!

Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!»

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση