«Δεν πιστεύω ότι ζω, με στοιχειώνουν οι βόμβες» – Συγκλονίζουν οι Έλληνες που επέστρεψαν από το Σουδάν

Screenshot 2023-04-30 at 3.53.00 PM

Για τις εφιαλτικές στιγμές στο Χαρτούμ και τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρουν διέξοδο διαφυγής μίλησαν στην ΕΡΤ οι Έλληνες που επέστρεψαν από την κόλαση του Σουδάν.

Η Αλεξάνδρα Καλομέρη είναι η γυναίκα που με το κινητό της τηλέφωνο μετέφερε σε όλο τον κόσμο τις δραματικές στιγμές που ζούσαν για μέρες χωρίς προμήθειες μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία. «Δεν πιστεύω ότι ζω με στοιχειώνουν οι βόμβες» λέει.

«Με την βοήθεια ενός μουσουλμάνου, έστειλε ένα αυτοκίνητο, αν και είχαν γίνει συνεννοήσεις με τον στρατό, χτύπησαν το αυτοκίνητο, δύο φορές, μέσα από την κόλαση περάσαμε. Καρφωμένες οβίδες και ρουκέτες στους τοίχους της Μητρόπολης και δεν είχαν εκραγεί. Ήταν ένα θαύμα» είπε ακόμη.

«Είναι η αδελφή μου με τα παιδιά, τώρα περιμένω τον άνδρα μου» λέει η Κρίστι Χασάν Αλί που έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον στρατό και σε παραστρατιωτικούς στο Σουδάν, απειλώντας να βυθίσει ολόκληρη την ανατολική Αφρική σε ανθρωπιστική κρίση, μπήκε στην τρίτη εβδομάδα.

Πηγή: ΕΡΤ | Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση