Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνο-ισραηλινής στρατηγικής συνεργασίας

Dendias-2

Με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν, συναντήθηκε στη Λευκωσία, μετά την τριμερή των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου, ο Νίκος Δένδιας.

Στην ατζέντα της διμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ισραήλ βρέθηκαν η εμβάθυνση της ελληνο-ισραηλινής στρατηγικής συνεργασίας σε τομείς όπως ενέργεια, επενδύσεις, οικονομία, άμυνα και εντός διεθνών οργανισμών, θέματα Πατριαρχείου-προστασία χριστιανικών χώρων λατρείας στους Αγίους Τόπους, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με ανάρτηση του Νίκου Δένδια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, κατά την τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εξετάστηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της στενής συνεργασίας των τριών χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η ενέργεια, η αντιμετώπιση καταστροφών και η προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση του Νίκου Δένδια. Η συζήτηση εστίασε, επίσης, στις διεθνείς και στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση