Αλ. Τσίπρας – Καλαμάτα: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό κράτος

tsipras2

Μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας στέλνουμε από την Καλαμάτα, το μήνυμα ότι η προοδευτική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος θα γίνει πράξη σε λίγες εβδομάδες από σήμερα. Με καθαρό μέτωπο. Καθαρό πολιτικό μητρώο. Καθαρές προτάσεις. Καθαρά χέρια. Διεκδικούμε την ψήφο του λαού για να αλλάξουμε τη χώρα. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Όραμά μας είναι το “Δικαιοσύνη παντού”».

«Δεν είναι η τραγωδία των Τεμπών θέμα για προεκλογική εκμετάλλευση», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας στρέφοντας εμμέσως τα «πυρά» του προς του την κυβέρνηση. «Έναν μήνα μετά αιωρούνται ακόμη δραματικά ερωτήματα πάνω από την ελληνική κοινωνία», τα οποία και παράθεσε στη συνέχεια.

Ο κ. Μητσοτάκης ζει στην χώρα του «δεν ήξερε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας. «Ήξερε όμως να φέρει στη Βουλή εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια την τελευταία στιγμή και να ψηφίοσυν το ακαταδίωκτο για την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, γιατί ακαταδίωκτο; Τι ακριβώς φοβούνται; Όσοι Θέλουν τη συγκάλυψη έχουν λόγο να φοβούνται».

«Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στην κοιλάδα των Τεμπών. Άπλετος χώρος στην αλήθεια, μετά την πολιτική αλλαγή, σημείωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας από την Καλαμάτα. «Δεν νοιάζονται για τους πολλούς» αυτοί που μας κυβερνούν, «νοιάζονται για την συγκάλυψη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, στην ενεργειακή κρίση, τονίζοντας ότι «η αιχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησής τους». «Κανείς δεν κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο των υποκλοπών», τόνισε ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων για τις παρακολουθήσεις.

«Αυτή Ελλάδα δεν αξίζει σε κανέναν», ούτε σε αριστερό, ούτε κεντρώο, ούτε δεξιό, υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε ότι «επέβαλαν την εργασιακή ζούγκλα, άφησαν τον κόσμο της τέχνης χωρίς στήριξη. Αν δεν στηρίξουμε τον πολιτισμό πώς θα έχουμε μέλλον; Άλλαξαν τους νόμους για να μοιράσουν 10 δισ. με απευθείας αναθέσεις και διορισμούς».

«Να παλέψουμε όλοι μαζί με περισσότερη δικαιοσύνη για όλους. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για την εντιμότητά μας. Κάναμε λάθη, ναι, αλλά αφήσαμε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία».

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό κράτος».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση