«Σαν τους γλάρους πάνω στο κέρατο»: Η ταινία του Θωμά Σιδέρη «ταξιδεύει» στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

ταινια

Μετά την προβολή της στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου τον περασμένο Δεκέμβριο και την προβολή της στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη, στην αίθουσα τελετών της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, η ταινία του Θωμά Σίδερη, «Σαν τους γλάρους πάνω από τον Κεράτιο» θα προβληθεί στο Λος Άντζελες, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Faith and tradition» (πίστη και παράδοση) που διοργανώνει το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (Los Angeles Greek Film Festival).

Η ταινία του δημοσιογράφου της ΕΡΤ θα προβληθεί το Σάββατο 1 Απριλίου στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Λος Άντζελες, στις 7 το απόγευμα, τοπική ώρα. Είναι μία από τις τρεις ταινίες του αφιερώματος για τις οποίες θα πραγματοποιηθεί φυσική προβολή , ενώ θα προβληθούν και άλλες οκτώ ταινίες μέσω θέασης σε ψηφιακή πλατφόρμ

Η ταινία διερευνά τη σύγχρονη ιστορία της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής μέσα από τις αφηγήσεις των δασκάλων και των μαθητών της και παράλληλα την ιστορία της κοινότητας των ρωμιών της Πόλης από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια μέχρι και τις μέρες μας.

Μιλούν οι εμβληματικοί και ιστορικοί καθηγητές της σχολής Αλέκος Αλεξανδρίδης και Ισαάκ Αναστασιάδης, οι έφυγαν από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο, με διαφορά μόλις λίγων ημερών ο ένας από τον άλλον.

Ο Ισαάκ Αναστασιάδης μάλιστα παραβρέθηκε στην προβολή της ταινίας στο Πολεμικό Μουσείο τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην ταινία μιλούν μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο ακαδημαϊκός Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο Τούρκος ιστορικός Ελτσίν Ματζάρ και πολλοί μαθητές και δάσκαλοι της σχολής στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη.

Η ταινία προβλήθηκε από την Cosmote την περίοδο 2021-2022.

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr