UBS: Νέος CEO, ο «παλιός γνώριμος» Σέρτζιο Ερμότι

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Swiss Re Σέρτζιο Ερμότι αναλαμβάνει να ηνία της UBS μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της UBS, ο Ερμότι θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 5 Απριλίου αντικαθιστώντας τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο Ραλφ Χάμερς ο οποίος θα παραμείνει στην τράπεζα σε ρόλο συμβούλου κατά τη μεταβατική περίοδο ώστε να «διασφαλιστεί η επιτυχής ολοκλήρωσης της συναλλαγής και η ομαλή παράδοση».

Στις 19 Μαρτίου, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας UBS συμφώνησε να αγοράσει την ανταγωνιστική της Credit Suisse έναντι 3 δισ. ελβετικών φράγκων. Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές έπαιξαν βασικό ρόλο στη συμφωνία καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να ανακόψουν ένα ντόμινο που απειλούσε το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Ο Ερμότι είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της UBS για εννέα χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020, και σήμερα είναι πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Swiss Re.

Η αλλαγή ηγεσίας έρχεται «υπό το φως των νέων προκλήσεων και προτεραιοτήτων που αντιμετωπίζει η UBS μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς», αναφέρει ο όμιλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, ο Χάμερς έχει ήδη αναφέρει στους υπαλλήλους της Credit Suisse ότι «η UBS «δεν την αγόρασε μόνο για να την κλείσει».

Στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της UBS Κολμ Κέλεχερ χαρακτήρισε τον Χάμερς έναν «εξαιρετικό» CEO που οδήγησε την UBS σε «πρωτοφανή επιτυχία παρά το δύσκολο περιβάλλον».

Αν και η εξαγορά της Credit Suisse υποστηρίζει την υπάρχουσα στρατηγική της UBS, επιβάλλει νέες προτεραιότητες στον όμιλο, πρόσθεσε.

«Με τη μοναδική του εμπειρία, είμαι πολύ βέβαιος ότι ο Σέρτζιο  θα προσφέρει την επιτυχημένη ολοκλήρωση που είναι τόσο σημαντική τόσο για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους επενδυτές των τραπεζών, όσο και για την Ελβετία», δήλωσε ο Kelleher.

Πηγή ΟΤ

Αφήστε μια απάντηση