Καλάθι του νονού: Σε ισχύ από σήμερα μέχρι τα μέσα Απριλίου

Από σήμερα (29.03) τίθεται σε ισχύ το καλάθι του νονού κατά τα πρότυπα που λειτούργησε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων το καλάθι του Άη Βασίλη. Το συγκεκριμένο μέτρο μπαίνει σε λειτουργία ώστε να προσφέρει οικονομική ανακούφιση στους νονούς που θέλουν να αγοράσουν δώρα στα βαφτιστήρια τους για την περίοδο του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών και πέρα από τα προϊόντα που περιείχε το καλάθι των Χριστουγέννων, προστίθενται οι λαμπάδες και τα σοκολατένια αυγά.

Μέχρι πότε θα ισχύσει το μέτρο

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια θα χωρίζονται σε 12 κατηγορίες οι οποίες έχουν ως εξής: παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Σημειώνεται ότι το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου και σε αυτό θα συμμετέχουν υποχρεωτικά, οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και εθελοντικά όσες επιθυμούν.

Στα ύψη οι τιμές στα πασχαλινά προϊόντα

Όπως εξήγησε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος δεν είναι υποχρεωτικό όλες οι επιχειρήσεις να επιλέξουν να συμπεριλάβουν ένα προϊόν σε κάθε κατηγορία, αλλά σε οποίες από αυτές διαθέτουν εμπόρευμα.

Σύμφωνα με το MEGA παρατηρείται αύξηση από τη περσινή χρονιά τόσο στα αυγά όσο και στις λαμπάδες. Για παράδειγμα το πασχαλινό αυγό 220γρ με παιχνίδι κοστίζει 9,40 ευρώ, δηλαδή ένα ευρώ πάνω από το 2022 που κόστιζε 8,37. Η λαμπάδα με δώρο φέτος κοστίζει 20 ευρώ σε σχέση με το 2022 που κόστιζε 18 ευρώ.

Το καλάθι του Πάσχα

Πρεμιέρα θα κάνει στις αρχές του Απριλίου και το καλάθι του Πάσχα που έρχεται να αντικαταστήσει το καλάθι της Σαρακοστής. Το συγκεκριμένο μέτρο που θα βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι και το Μ. Σάββατο έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Σε αυτό αναμένεται να μπουν επιπλέον είδη στην κατηγορία του κρέατος, το αρνί και το κατσικάκι, επίσης το τσουρέκι καθώς και τα σοκολατένια αυγά.

Δείτε το βίντεο

Αφήστε μια απάντηση