Αφ. Λαγγίδης: Σημαντική η στάση της Αιγύπτου στην προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Ελλάδα, Τουρκια

Για τη στροφή της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο Δρ. Διεθνών Σχέσεων της Παντείου, Αφεντούλης Λαγγίδης.

Όπως είπε, στη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Αιγύπτου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για μη ζημία στις σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας με αφορμή την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία. “Είπε συγκεκριμένα ότι αυτή η συμφωνία δεν θίγει τα συμφέροντα της Τουρκίας. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζουμε σε σχέση με κάποιες διατάξεις της συμφωνίας, οι οποίες μιλούν για τον 28ο μεσημβρινό και ανατολικότερα” τόνισε ο κ. Λαγγίδης.

Το ότι η Αίγυπτος έθεσε το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να το συμπεριλάβουμε στην όλη συζήτηση για το πού θα μπορούσε να φτάσει, αυτή την προεκλογική περίοδο, η προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας” πρόσθεσε.

Για να το πούμε σχηματικά, είναι ένα παράδοξο σχήμα όπου η Ελλάδα να υπερακοντίζει σε σχέση με χώρες τις οποίες προσέγγισε η ίδια και επιθυμεί να τη στηρίξουν μελλοντικά” κατέληξε.

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση