Mαθητές διασκεύασαν το «Φιλαράκι» για τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

filaraki

Έναν μελωδικό τρόπο βρήκαν μαθητές σχολείου της Θεσσαλονίκης οι οποίοι διασκεύασαν το γνωστό τραγούδι «Φιλαράκι» για να συμπαρασταθούν στις οικογένειες των θυμάτων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη της 28ης Φεβρουάριου.

Οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ειρήνης Χωλίδου και της υπεύθυνης εκπαιδευτικών δράσεων Ιωάννας Κόντου-Φουντά οι μαθητές ένωσαν τις φωνές τους και διασκεύασαν το τραγούδι της Σοφίας Βόσσου, «το φιλαράκι» με στίχους που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι.

«Δεν την βρίσκω την άκρη… πουθενά και πες μου τι να κάνω από τύχη καθαρή δεν ήμουνα εγώ ένα θύμα… που ήταν στο τρένο πάνω και μπορώ να στέλνω «Έφτασα μάμα», τραγουδούν οι μαθητές.

Στην κοιλάδα των Τεμπών…

Εξίσου συγκινητική ήταν και η ενέργεια μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, στις 10 Μαρτίου που τραγούδησαν το κομμάτι «στην Κοιλάδα των Τεμπών» που ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας σε στίχους και μουσική του Θανάση Παπακωνσταντίνου, για να τιμήσουν τους 57 νεκρούς αυτής της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Πηγή: Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση