Ταραντίνο: Τίτλοι τέλους και αυτο-κριτική

Italy Rome Film Fest Lifetime Achievement Award

Εδώ και πολλά χρόνια ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει δηλώσει ότι μετά τη 10η ταινία του, θα αποσυρθεί. Ο εκκεντρικός υπάλληλος βιντεοκλάμπ που κατέκτησε την κορυφή της 7ης τέχνης με την εμπλουτισμένη από τα υπο-είδη φιλμογραφία του, ετοιμάζεται για απόσυρση. Η τελευταία ταινία του αγγίζει μια κατηγορία ανθρώπων που ενώ τον αγάπησε, εκείνος δεν έδειξε να τους συμπαθεί: τους κριτικούς.

Μετά το «Once Upon a Time in Hollywood», το «Pulp Fiction» και τα δύο μέρη του «Kill Bill» [όπως καταλαβαίνουμε δεν θα σκηνοθετήσει το τρίτο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί], σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Hollywood Reporter, η επόμενη ταινία του θα είναι το «The Movie Critic» με γυρίσματα το προσεχές φθινόπωρο, χωρίς όμως ακόμα να έχει συμφωνηθεί ποιο στούντιο θα αναλάβει τη διανομή του.

Βρισκόμαστε στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’70. Η κεντρική ηρωίδα, εμπνευσμένη από την θρυλική Αμερικανίδα κριτικό κινηματογράφου Πολίν Καέλ θα μας ταξιδέψει στα τέλη του ’70s και συγκεκριμένα στη σύντομη θητεία ως σύμβουλος στα στούντιο της Paramount. Ο Ταραντίνο συμμετείχε σε αρκετές συζητήσεις και ημερίδες σχετικά με τη ζωή και το έργο της και δηλώνει μεγάλος θαυμαστής της προσωπικότητάς της.

Το αντίο του Ταραντίνο όμως είναι, όπως δηλώνει και ο ίδιος, αποκλειστικά για τον κινηματογράφο, καθώς αυτή την περίοδο συγγράφει επεισόδια μιας τηλεοπτικής σειράς που θα σκηνοθετήσει.

Διαβάστε ακόμα:

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος