Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Γεωργιάδης – Ήταν δημιουργός της πρώτης ελληνικής αθλητικής ιστοσελίδας

georgiadis

Έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Γεωργιάδης μετά από μάχη με τον καρκίνο βυθίζοντας στο πένθος τον δημοσιογραφικό κόσμο και δη την αθλητική κοινότητα.

Ο Κώστας Γεωργιάδης υπήρξε ένας πρωτοπόρος στο χώρο των ελληνικών αθλητικών media καθώς υπήρξε ο εμπνευστής και ο δημιουργός της πρώτης ελληνικής αθλητικής διαδικτυακής ιστοσελίδας. Το Sportline.gr υπήρξε το πρώτο αθλητικό σάιτ το 1996, σε μια εποχή που το ίντερνετ μόλις είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα στη χώρα μας, ενώ στη συνέχεια μετανομάστηκε σε Sport.gr μέχρι και το 2018, οπότε ανέστειλε τη λειτουργία του.

Ο Γεωργιάδης άρχισε τη δημοσιογραφία από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης», εργάστηκε επί πολλά χρόνια στο περίφημο αθλητικό τμήμα της «Ελευθεροτυπίας», ενώ υπήρξε και συμπαρουσιαστής του αείμνηστου Φίλιππου Συρίγου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αθλητικές Συναντήσεις».

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με οδύνη τον δημοσιογράφο Κώστα Γεωργιάδη, o οποίος έφυγε σήμερα (18/3) από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Γεωργιάδης ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», εργάστηκε επί πολλά έτη στην «Ελευθεροτυπία», ενώ υπήρξε συμπαρουσιαστής του αείμνηστου Φίλιππου Συρίγου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αθλητικές Συναντήσεις».

Το 1996, ο Κώστας Γεωργιάδης είχε την ιδέα και υπήρξε δημιουργός της πρώτης ελληνικής αθλητικής διαδικτυακής ιστοσελίδας, τη Sportline.gr, η οποία στη συνέχεια ονομάστηκε Sport.gr. Πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο συντόνιζε τη δημιουργία των επίσημων ιστοσελίδων των περισσότερων ελληνικών αθλητικών Ομοσπονδιών.

Ο Κώστας Γεωργιάδης ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους, εξαιρετικός δημοσιογράφος και στη συνέχεια υπήρξε δάσκαλος για τα νέα παιδιά που εργάστηκαν ως δημοσιογράφοι στη Sportline.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συλλυπείται θερμά τους οικείους του Κώστα Γεωργιάδη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση