Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Δροσερό Σαββατοκύριακο με αρκετό ήλιο – Ισχυροί άνεμοι και τοπικές βροχές στο Αιγαίο

sunny

Η κακοκαιρία πλέον σε αποδρομή με λίγες βροχές μόνο να επιμένουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Οι ισχυροί βοριάδες όμως στο Αιγαίο θα διατηρήσουν την ατμόσφαιρα δροσερή και τον ουρανό καθαρό με αρκετό ήλιο στα ηπειρωτικά και δυτικά.

Το Σάββατο θα έχει παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στα κεντρικά και νότια του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στα πελάγη μέχρι τα 5 μποφόρ στο Ιόνιο και πιο ισχυροί τοπικά μέχρι τα  7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία χωρίς σημαντική αλλαγή, πιο χαμηλές τιμές στα βόρεια και μέχρι τους 15 με 17 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στα κεντρικά και ανατολικά.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη στους 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα γύρω νησιά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο αλλά οι άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με την ίδια ένταση στα 5 με 7 μποφόρ.

Η επόμενη εβδομάδα ξεκινάει με αρκετό ήλιο, λίγες νεφώσεις, ελαφρύ βοριαδάκι και την θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Κωνσταντίνος Αντωνίου
image}

Αφήστε μια απάντηση