Γέφυρα Σερβίων: Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα διευκόλυνσης των μετακινήσεων σε έκτακτη συνέλευση

servia-klisto-1024x576

Έκτακτη λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Σερβίων, υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπαίδη, ώστε να βρεθούν λύσεις για τις μετακινήσεις πολιτών, μαθητών, αλλά και επαγγελματιών, λόγω των έκτακτων εργασιών αποκατάστασης στην Υψηλή Γέφυρα.

Με φωτογραφικό υλικό, όπου αποτυπώνεται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η γέφυρα Σερβίων, στο σημείο που έχει “πληγωθεί” και εξηγώντας στους κατοίκους των Δήμων Σερβίων και του Βελβεντού τους λόγους, που οδήγησαν στο κλείσιμό της -σύμφωνα και με τις εισηγήσεις των επιστημόνων- ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης παρουσίασε όλα τα δεδομένα και τις ενέργειες, που θα ακολουθήσουν, παρουσία πλήθους κόσμου, των Δημάρχων, καθώς επίσης και των βουλευτών της Ν.Δ Γιώργου Αμανατίδη, Στάθη Κωνσταντίδη, Βίκυς Βρυζίδου και της Καλλιόπης Βέττα από τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ Κασαπίδης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άμεσα αποσυμφόρηση των εναλλακτικών διαδρομών με διανοίξεις παράπλευρα της επαρχιακής οδού, από όπου πλέον κινούνται τα οχήματα μέσω της Γέφυρας Ρυμνίου, έως ότου δοθεί ξανά στην κυκλοφορία η Γέφυρα Σερβίων.

Σε ό,τι αφορά στον δρόμο Κοζάνης Λάρισας μέσω Τριγωνικού, που σε κάποιο σημείο υπάρχουν καθιζήσεις, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για ολοκληρωθεί το έργο, ενώ στο επόμενο διάστημα η διοχέτευση των φορτηγών θα γίνεται από το Ρύμνιο, για να μην δημιουργούνται προβλήματα στις κατοικημένες περιοχές από την αυξημένη κίνηση.

Ο κ. Κασαπίδης ενημέρωσε τους πολίτες και για την συνάντηση, που επίκειται στο Υπουργείο Μεταφορών την ερχόμενη Τρίτη στο πλαίσιο των διεκδικήσεων για την οικονομική στήριξη όλων όσων πλήττονται από το κλείσιμο της γέφυρας στην περιοχή.

Παράλληλα, θα προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος όλων των γεφυρών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι βουλευτές της ΝΔ στην Π.Ε Κοζάνης δήλωσαν την στήριξή τους στους πολίτες, πιο συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης έκανε λόγο για οικονομική στήριξη της πολιτείας όσων πλήττονται από το κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων, η κ. Βρυζίδου αναφέρθηκε στην βελτίωση των εναλλακτικών διαδρομών και την αντιμετώπισή τους, ενώ ο κ. Κωνσταντίδης δήλωσε την στήριξή του στους χειρισμούς της Περιφερειακής Αρχής για την γέγυρα Σερβίων.

Η κ. Βέττα από την πλευρά της άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της κατάστασης και την λήψη άμεσων μέτρων για την εναλλακτική μετακίνηση των πολιτών.

Τέλος στα προβλήματα, που προκύπτουν με το κλείσιμο της γέφυρας για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες τους εργαζόμενους, αλλά και την απομόνωση που έχει περιέλθει η περιοχή μίλησαν οι Δήμαρχοι Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου και Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ζητώντας την στήριξη της πολιτείας.

Μεγάλο πρόβλημα στην μετακίνηση μαθητών

Συγκεκριμένα, η διαδρομή που θ’ ακολουθεί το σχολικό λεωφορείο, δηλαδή από το Ρύμνιο, είναι γύρω στα 30 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση, το δρομολόγιο θα ξεπερνά τη μία ώρα, με αποτέλεσμα οι μαθητές είτε να χάνουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων τους είτε να ξεκινούν από το σπίτι τους αρκετά νωρίτερα, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας.

ΕΡΤ Κοζάνης – Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Αγγελική Μανουσέλη

Αφήστε μια απάντηση