Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επάνοδος της Άνοιξης το Σαββατοκύριακο με άνοδο της θερμοκρασίας (video)

Οι ισχυρές βροχές περιορίζονται πια στην Κρήτη. Το Σαββατοκύριακο η Άνοιξη θα επανέλθει σταδιακά με υποχώρηση του βοριά, άνοδο της θερμοκρασίας και βεβαίως περισσότερο ήλιο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με παροδικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι και στην κεντρική Μακεδονία, με λίγα χιόνια εκεί στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 14  βαθμούς, έως 15 με 17 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι  βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά με πιθανές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς.

Την Κυριακή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε στο Αιγαίο με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι βοριάδες έως 7 μποφόρ μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο,  η θερμοκρασία έως 16 με 18 βαθμούς.

Η νέα εβδομάδα την Δευτέρα θα ξεκινήσει χωρίς βροχές, με αρκετό ήλιο, περαιτέρω εξασθένηση του βοριά και θερμοκρασίες 18 με  20 βαθμούς. Με παρόμοιο καιρό θα περάσει και το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη, τοπικά θα ξεπεράσουμε και τους 20 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση