Η παράσταση «Στο πέμπτο σκαλοπάτι» στο Θέατρο Φαργκάνη

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ «Στο πέμπτο σκαλοπάτι» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Φαργκάνη για λίγες μόνο παραστάσεις.

Ο Τόνυ και η Μάργκοτ ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν στη ζωή της Μάργκοτ εμφανίστηκε ο Μαξ, σύννεφα σκέπασαν το γάμο τους και το ενδεχόμενο μιας δολοφονίας έγινε πλέον ορατό.

Ο Τόνυ σχεδιάζει το τέλειο έγκλημα. Παντρεύτηκε τη Μάργκοτ για τα χρήματά της και –τώρα που εκείνη τον απατά με τον Μαξ– σκοπεύει να τη δολοφονήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τη δολοφονία προσλαμβάνει έναν παλιό γνωστό του, άνθρωπο του υποκόσμου. Όσα θ’ ακολουθήσουν θα συμπαρασύρουν όλους τους ήρωες σ’ ένα σκοτεινό μυστήριο, όπου τα φαινόμενα απατούν. Την υπόθεση θ’ αναλάβουν να εξιχνιάσουν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ και ο εραστής της Μάργκοτ.

«Στο πέμπτο σκαλοπάτι» το κοινό καλείται να γίνει μάρτυρας της εκτέλεση μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, και πάνω απ’ όλα να παρακολουθήσει ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Η αριστοτεχνική κατασκευή του πλέκει έναν ισχυρό ιστό γεμάτο εκβιασμούς, ανατροπές, αποκαλύψεις, παράνομες σχέσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος.

Το έργο δεν άργησε ν’ ανακαλύψει ο μαιτρ του είδους, Άλφρεντ Χίτσκοκ, που δημιούργησε τη σαρωτικά επιτυχημένη κινηματογραφική του μεταφορά.

Η παράσταση παίζεται παράλληλα και στην Αθήνα σημειώνοντας σαρωτική επιτυχία.

μετάφραση – σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν, σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης, κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου, μουσική – ηχητικό περιβάλλον: Ecati, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαριόλη

πρωταγωνιστούν: Αλέκος Συσσοβίτης, Φαίη Ξυλά, Αποστόλης Τότσικας, Χρήστος Σπανός και ο Γιάννης Στεφόπουλος

φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη, παραγωγή: Θοδωρής Μαροσούλης

κάθε Σάββατο & Κυριακή απογευματινή στις 18.15 και βραδινή στις 21.15

τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ (σειρά 1-7), 20 ευρώ (σειρά 8-13), 15 ευρώ (σειρά 14 και εξώστης)

προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

www.ertnews.gr

Μαρία Καλτσίδη