Η Crew United Greece συστήνεται σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές στο Βερολίνο

jakob-owens-kbd1oAf-9Ms-unsplash

Το The Greek Film Festival in Berlin με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Crew United και προσκαλεί στην παρουσίαση Show me the Crew! – Μια παρουσίαση της Crew United Greece” τους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου στην Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να επωφεληθούν από το μοναδικό online δίκτυο επαγγελματιών κινηματογραφιστών που διέπεται από ακρίβεια και διαφάνεια.

Show me the Crew! – Μια παρουσίαση της Crew United Greece”

Σάββατο, 1η Απριλίου, 2023 στις 4μ.μ.

Kino Babylon Mitte (Oval, 1οςόροφος)

Rosa-Luxemburg-Straße 30, 10178 Βερολίνο

(Διάρκεια παρουσίασης & Q&Α: 30 min)

*Ανοιχτό μόνο σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές

Ομιλητές

Βένια Βέργου – CrewUnitedΕλλάδα

PierpaoloFestaCrewUnitedΙταλία

Christian A. Rogler – ηθοποιός, παραγωγός / Crew United μέλος

Καφές & κέικ ακολουθούν…Ας δικτυωθούμε!

Μετά από 27 ενεργά χρόνια στη γερμανική κινηματογραφική βιομηχανία και την επέκτασή της στη Γαλλία το 2019 και την Πολωνία το 2021, η Crew United ετοιμάζεται να «ανοίξει» στην Ελλάδα, καθώς και σε Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Λιθουανία την Άνοιξη του 2023. Η ανάπτυξη της πλατφόρμας στην Ευρώπη συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» – MEDIA.

Διαθέτοντας καινοτόμα εργαλεία για προβολή των επαγγελματιών κινηματογραφιστών από όλες τις ειδικότητες του κλάδου με απολύτως διαφανή και περιεκτικό τρόπο, η Crew United εξασφαλίζει την δικτύωσή τους έχοντας έχει γίνει ένας πολύτιμος διαμεσολαβητής τους.

Στη Γερμανία, την Αυστρία και τη γερμανόφωνη Ελβετία είναι το πλέον χρησιμοποιούμενο εργαλείο σε όλες τις φάσεις της παραγωγής, της διανομής και της ανταλλαγής πληροφοριών για projects. Περισσότεροι από 44.000 επαγγελματίες κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και εταιρίες διαθέτουν ένα εκτενές και λεπτομερές προφίλ στην Crew United – αριθμός πολύ μεγαλύτερος από το ήμισυ της γερμανόφωνης βιομηχανίας!

Επεκτείνοντας τις υπηρεσίες της σε νέες χώρες, η Crew United στοχεύει να αναπτύξει τοπικά δίκτυα που υποστηρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα και τις κινηματογραφικές δομές σε κάθε μια από αυτές και, ταυτόχρονα, να προωθήσει την ευρωπαϊκή κινηματογραφική ταυτότητα πέρα από τα σύνορά της.

«Η CrewUnited είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για επαγγελματίες κινηματογραφιστές στην Ευρώπη. Ως mediaexecutiveκαι διοργανώτρια φεστιβάλ, χρησιμοποίησα προσωπικά την πλατφόρμα όταν εγκαταστάθηκα στη Γερμανία πολλά χρόνια πριν και με βοήθησε πολύ να δημιουργήσω το δίκτυό μου και να επεκτείνω τις επαφές μου. Είναι τιμή και χαρά για το Φεστιβάλ μας το να ενώνουμε τις δυνάμεις του με την CrewUnitedGreeceαναβαθμίζοντας τις δράσεις μας σε ανώτερο επίπεδο. Εκτιμούμε την έναρξη αυτής της συνεργασίας και γνωρίζουμε πως θα εργαστούμε μαζί προς τον κοινό σκοπό, ο οποίος είναι να υποστηρίξουμε τους Έλληνες επαγγελματίες να διασυνδεθούν με τους συναδέλφους τους διεθνώς», δηλώνει η Σοφία Σταυριανίδου, Διευθύντρια του The GreekFilmFestivalinBerlin.

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το TheGreekFilmFestivalinBerlinαποτελεί την ιδανική γέφυρα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων επαγγελματιών κινηματογραφιστών», σχολιάζει η Βένια Βέργου, Project Manager της CrewUnitedGreece. «Το πάθος και η αληθινή φροντίδα με την οποία το Φεστιβάλ προβάλλει κάθε χρόνο το έργο των πιο σημαντικών Ελλήνων κινηματογραφιστών στο Βερολίνο, μας κατέστησε σαφές ότι είναι το καταλληλότερο σημείο συνάντησης για να παρουσιάσουμε στη Γερμανία το άνοιγμα της CrewUnitedGreece. Είμαστε ευτυχείς που καθιερώνουμε τη συνεργασία μας με το Φεστιβάλ σε σταθερή βάση. Με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής αγοράς μέσω της διαφάνειας, επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε την CrewUnitedGreeceμε τη συμβολή σας. Ας χτίσουμε την CrewUnitedGreeceμαζί!».

ShowmetheCrew! – Μια παρουσίαση της CrewUnitedGreece, θα αναδείξει τις πιο σημαντικές και κρίσιμες λειτουργίες της πλατφόρμας και τα μοναδικά σημεία που την κάνουν ανταγωνιστική, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους στην ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι Έλληνες επαγγελματίες θα μπορέσουν να κατανοήσουν πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία, πώς να διασυνδέονται με καταρτισμένους και παθιασμένους κινηματογραφιστές σε διεθνές επίπεδο και πώς να κάνουν καλή χρήση επαληθευμένων πληροφοριών. Οι Γερμανοί κινηματογραφιστές, από την άλλη πλευρά, θα μάθουν πώς θα είναι δυνατό να βρουν έναν έγκυρο συνεργάτη συμπαραγωγής στην Ελλάδα, πληροφορίες για τοπικές πηγές χρηματοδότησης ή εξειδικευμένα ελληνικά συνεργεία, ηθοποιούς κ.λπ. 

Ακολουθεί Q&A και στη συνέχεια καφές και κέικ για περαιτέρω διασύνδεση.

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος