Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί – Αποκάλυψη Χατζηδάκη ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων

Το ποσό του κατώτατου μισθού, που θα ανακοινώσει αύριο ο Κωστής Χατζηδάκης, θα έχει μπροστά το ψηφίο «7», αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της κυβέρνησης για το πόσο τελικά θα αυξηθεί.

«Θα είμαστε κοντά στο 8 αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Σίγουρα θα είναι μια σημαντική αύξηση, αλλά θα συνυπολογίζει τις αντοχές των επιχειρήσεων, γιατί χωρίς αυτές δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού» διευκρίνισε ο υπουργός.

Από πότε θα ισχύσει η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, καθώς και ότι θα συμπαρασύρει προς τα πάνω το επίδομα ανεργίας, όπως και συνολικά 18 επιδόματα.

«Αύριο θα ακούσετε μια σημαντική αύξηση. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί δεν είναι λεφτά που τα δίνει το Δημόσιο, είναι λεφτά ιδιωτών. Αλλά η Πολιτεία πρέπει να έχει ένα δίχτυ  ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους» τόνισε.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες η Ελλάδα –μετά και τις αυριανές ανακοινώσεις- θα είναι σε καλή θέση και κατέληξε ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι οι καλύτεροι μισθοί».

Οι εκτιμήσεις για το πού θα φτάσει ο κατώτατος μισθός

Μιλώντας πάντως στο MEGA κ. Χατζηδάκης είχε εμφανιστεί ξεκάθαρος ότι ο βασικός κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ.

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το ‘8’ μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες «συγκρατημένη – αλλά γενναιόδωρη – αύξηση» – προσδιορίζει το νέο μισθό στα 770 έως 780 ευρώ και εφόσον η κυβέρνηση καταλήξει σε αυτή θα παρουσιαστεί ως – κατά τι υψηλότερη – από αυτή που δόθηκε στους συνταξιούχους, δηλαδή 7,75%.

Αφήστε μια απάντηση