Δραματικές μαρτυρίες γιατρών και εργαζομένων: Έβλεπες νεαρά παιδιά, τρομοκρατημένα, ματωμένα, σε κώμα

Ο πόνος και τα «γιατί» εξακολουθούν να αιωρούνται 2 εβδομάδες μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λίγη ώρα μετά, παραπέμπουν σε σκηνές αρχαίας Τραγωδίας.

Οι περιγραφές των επιζώντνων από την τραγική σύγκρουση στα Τέμπη μάλιστα συνεχίζουν να καθηλώνουν. «Μαύρο μέσα το τρένο σαν να ήταν σηκωμένο. Ήταν μπαταρισμένο. Έσπασα το κόκκαλο στη μύτη, είδα κάτι αίματα αλλά δεν με ένοιαζε. Πήγα έτσι και έβαλα τα χέρια μου να βγω να πιαστώ από το παράθυρο, μετά μία συνεπιβάτης με δύο παιδιά, λέει “σε παρακαλώ βοήθα το κοριτσάκι”. Πήδηξε το κοριτσάκι και μετά ήταν και το παιδί, πήγα να βοηθήσω και το παιδί με το που το έπιασα γλίστρησα και εγώ και πέσαμε μαζί», περιγράφει μια επιβάτης του τρένου στην ΕΡΤ.

«Δεν κατέβασε ασθενή, κατέβασε ένα σάκο»

Ο Κώστας Μπαργιώτας, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής του Γεμικού Νοσοκομείου Λάρισας, θυμάται: «Γύρω στις 3 και κάτι, ήρθε το πρώτο ασθενοφόρο που δεν κατέβασε ασθενή, κατέβασε ένα σάκο. Από εκείνη την ώρα και μέχρι το πρωί άρχισαν να μας φέρνουν νεκρούς. Κάποια στιγμή αρχίζεις να αγριεύεις έτσι; Έβλεπες παιδιά, νεαρά παιδιά
τρομοκρατημένα, ματωμένα, χτυπημένα, σε κώμα.»

«Δικαίωση»

Η δικαίωση ωστόσο, φαίνεται πως είναι η μοναδική απαίτηση όλων όσων θρηνούν τους ανθρώπους τους και τώρα καλούνται να συνεχίσουν τη ζωή τους. Όπως η οικογένεια του Βάϊου Βλάχου ο οποίος ταξίδευε για Θεσσαλονίκη με την σύντροφό του Δάφνη.

Όπως αναφέρει ο αδερφός του: «Ήμουν με την οικογένεια μου στην Αργεντινή. Ήμασταν πάνω στο τραπέζι του βραδινού και χτυπάει το τηλέφωνο. Ήταν ο πατέρας μου και όταν βλέπεις μία κλήση σε αυτή την ώρα, για καλό δεν είναι. Μετά ήρθε μία πληροφορία από μία κοπέλα που τον είχε δει τον αδελφό μου να πηγαίνει με το άλλο το παιδί από την Καρδίτσα, τον Τάσο τον Κουτσόπουλο, μετά την Λάρισα στο μπαρ. Ε και εκεί χάσαμε την ελπίδα.»

Τα αδέλφια είχαν να συναντηθούν από το 2019. Τα σχέδια που είχαν για να ξανασμίξουν, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η σύντροφος του Βάϊου, η Δάφνη δίνει μέχρι σήμερα μάχη για τη ζωή της στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρισας. Δεν γνωρίζει ότι ο άνθρωπος της ζωής της έχει χαθεί για πάντα.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση