Μπάιντεν: Καμιά ζημιά για τους φορολογούμενους από την κατάρρευση των τραπεζών

Να καθησυχάσει τους Αμερικανούς πολίτες μετά την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank αλλά και της Signature Bank θέλησε ο aμερικανός πρόεδρος, με δηλώσεις του.

Από τον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν σήμερα Δευτέρα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό μετά τις χρεοκοπίες των δύο τραπεζών, από τη στιγμή που ανέλαβαν δράση οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

«Οι Αμερικανοί να έχουν εμπιστοσύνη ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. Οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε», τόνισε

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση δήλωσε ότι όλοι οι καταθέτες της Silicon Valley Bank και την Signature Bank θα προστατευτούν και θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις σήμερα. Τα κεφάλαια προέρχονται από ειδικό ταμείο που έχει συσταθεί από τις τράπεζες της χώρας και από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, όχι από τους φορολογούμενους.

«Δεν θα υποστούν ζημιές οι φορολογούμενοι», επανέλαβε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Άλλωστε ήδη από χθες Κυριακή είχε κάνει τα πρώτα σχόλια αναφορικά με τις κινήσεις των ρυθμιστικών αρχών. «Είμαι ικανοποιημένος που κατέληξαν σε μια άμεση λύση που προστατεύει τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις και διατηρεί το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα ασφαλές. Η λύση διασφαλίζει επίσης ότι τα δολάρια των φορολογουμένων δεν τίθενται σε κίνδυνο».

«Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι οι τραπεζικές τους καταθέσεις θα είναι εκεί όταν τις χρειαστούν. Είμαι σταθερά δεσμευμένος να καταστήσω τους υπεύθυνους για αυτό το χάος πλήρως υπεύθυνους και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την εποπτεία και τη ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών, ώστε να βρεθούμε ξανά σε αυτή τη θέση», συμπλήρωσε.

Αφήστε μια απάντηση