«Σε 3 μήνες πόλεμος» προβλέπει ο Γέροντας Παΐσιος

Τι είπε ο Γέροντας Παΐσιος σε μοναχούς στο Άγιο Όρος προκαλώντας αναστάτωση στους πιστούς; Θα γίνει πόλεμος στην Ελλάδα μέσα σε 3 μήνες;

Σάλο έχει προκαλέσει η εξομολόγηση πιστού στο xanthi-blogs οτι ο Γέροντας Παΐσιος προέβλεψε πόλεμο στην Ελλάδα σε 3 μήνες.

«Μετά τη θεία λειτουργία στην Παναγιά Δεξιά της Θεσσαλονίκης, αγιορείτης μοναχός, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μου εκμυστηρεύτηκε κάτι που του είπαν μοναχοί από το Άγιο όρος που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο» γράφει ο μάρτυρας

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Γέροντας Παΐσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη μονη του Άγιου Πανετελεήμωνος, ώσπου το συνάντησαν τρεις μοναχοί νέοι σε ηλικία.

Οι μοναχοί πήγαν να ζητήσουν την ευχή του, αλλά ο Γέροντας Παΐσιος τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του και με τρεμάμενη φωνή τους είπε: «τραβήξτε στο Γέροντά σας και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι γιατί σε 3 μήνες από τώρα θα έχουμε πόλεμο στην Ελλάδα κι ο κόσμος θα πεινάσει».

Ο Γεροντας Παΐσιος συνέχισε: «Να πείτε του Γέροντα να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα μοναστήρια». Μέχρι να συνέλθουν οι μοναχοί, ο Γέροντας Παΐσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι.

Ο πιστός που αποκαλυψε το γεγονός συνέχισε γράφοντας: «όντως την τελευταία εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ Μάκρο στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες “σήκωσαν” από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο και αλεύρι, δημιουργώντας ερωτηματικά στους υπεύθυνους των υποκαταστημάτων Εγνατίας και Ν.Ιωνίας.»

Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Γέροντας Παΐσιος αναφέρεται στα δεινά μέτρα που έφερε η τρόικα και το ΔΝΤ. Πολλοί πάντως μοναχοί του Αγίου Όρους αμφισβητούν τη μαρτυρία του μοναχού, λέγοντας οτι «κατά καιρούς διάφοροι ισχυρίζονται διάφορα για τον πατέρα Παϊσιο συνήθως για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.»

Το γεγονός οτι ο μάρτυρας δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για τον μοναχό, καθώς και το οτι ο Άγιος Παντελεήμονας είναι Ρωσικό μοναστήρι δημιουργούν ερωτηματικά για την εγγυρότητα και σκοπιμότητα της μαρτυρίας.

Ο Γέροντας Παΐσιος έχει προβλέψει πολλές φορές ότι κάποια στιγμή θα μας δοθεί η Κωνσταντινούπολη επειδή αυτό θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων, «μακάρι να ζούσα άλλα λίγα χρόνια», έχει πει, «για να ζούσα το γεγονός».

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο πατήρ Παΐσιος έχει πει ότι θα πεινάσει για λίγους μήνες η Ελλάδα και προέτρεψε τον κόσμο να καλλιεργεί ένα χωραφάκι ο καθένας για να βοηθήσει τους άλλους όταν έρθει η πείνα.

Αλλά αυτή η πείνα θα είναι καλή γιατί θα στραφούν και πάλι οι Έλληνες στην εκκλησία και θα μετανοήσουν. Αληθινές ή ψεύτικες οι ιστορίες για τον Γέροντα Παΐσιο; Τα συμπεράσματα.. δικά σας.

Διαβάστε καταγγελίες για σκάνδαλα στο μοναστήρι της Λιονάκη, σκάνδαλο του Νήφωνα στην Κερατέα, αταξίες σε μοναστήρι στην Καλαμάτα και γιατί «ο μοναχισμός είναι πλάνη».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση