EINAΠ: Επισφαλής λόγω ελλείψεων η λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής

Επανέρχεται η ΕΙΝΑΠ στο θέμα των προβλημάτων υποστελέχωσης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) με επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε από τους γιατρούς το νοσοκομείου ΨΝΑ, τη μεγαλύτερη δημόσια δομή ψυχικής υγείας της χώρας για τα σοβαρά και χρόνια προβλήματά του.

Η έλλειψη 24ωρης κάλυψης ειδικοτήτων πρώτης γραμμής και η αδυναμία διενέργειας βασικών εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων στο χώρο του νοσοκομείου εντείνει την επισφάλεια στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία του και οδηγεί στην ανάγκη διακομιδής των ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα όπου λόγω της υποστελέχωσης αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση του υπόλοιπου υγειονομικού κλάδου για τον τρόπο διαχείρισης των ψυχιατρικών περιστατικών με αποτέλεσμα κάποιες φορές να παρατηρούνται λυπηρά περιστατικά βίας από την αστυνομία ενάντια σε ψυχιατρικούς ασθενείς.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στα αιτήματά τους για μία ουσιαστική ενίσχυση της ψυχικής υγείας και περίθαλψης και ζητάμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής φροντίδα των ασθενών».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση