Κιβωτός του Κόσμου: Νέα 10ήμερη προθεσμία στον Π. Αντώνιο για κατάθεση ανωμοτί

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, νέα δεκαήμερη προθεσμία για να καταθέσει ανωμοτί, έλαβε -μέσω των δικηγόρων του- ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, ενώπιον του Εισαγγελέα ανηλίκων.

Ο πατέρας Αντώνιος θα καταθέσει ως ύποπτος για την τέλεση αδικημάτων κακουργηματικού αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως είναι η σεξουαλική βία και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων.

μετά την κατάθεση ανωμοτί προς εισαγγελικές θα αποφασιτεί εάν θα σκηθεί ποινική δίωξη για τα συγκεριμένα αδικήματα

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Την αρχή έκανε ένας 19χρονος, ο οποίος πήγε την Τετάρτη (16/11) στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και κατέθεσε πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, του συμπεριφερόταν με εξευτελιστικό τρόπο, όπως ανέφερε, και είχε πέσει θύμα ασέλγειας. Ακόμα είπε ότι υπήρχαν κι άλλα παιδιά που είχαν πέσει θύμα ασέλγειας ή άλλης μορφής κακοποίησης. Όσο γιατί ο 19χρονος δεν είχε μιλήσει τόσο καιρό, είπε ότι τον απειλούσε πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Η Αστυνομία ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας, σε βάρος δύο ενήλικων και ενός ανήλικου αγοριού που φιλοξενούνται από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση, και φαίνεται να έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από κάποιον που εργάζεται στη δομή, ενώ υπάρχουν και τέσσερις περιπτώσεις παιδιών που έχει κατονομάσει ο 19χρονος στην κατάθεσή του, που είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από άτομα στα οποία έδινε εντολές το συγκεκριμένα άτομο.

Σχετικές ειδήσεις: Κιβωτός του Κόσμου: Στην εισαγγελία Ανηλίκων για εξηγήσεις το υψηλόβαθμο στέλεχος και τρεις εργαζόμενοι

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση