Απολογία Δ. Παπαγγελόπουλου: Κατασκευασμένες οι καταθέσεις των τριών εισαγγελέων

Για δεύτερη μέρα απολογήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο ο κατηγορούμενος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε σε όλες τις υποθέσεις που του καταλογίζονται αλλά και στην υπόθεση της Novartis, λέγοντας πως ήταν και είναι μεγάλο σκάνδαλο αλλά δεν πίστευε ότι μπορούσε να έχει αποτελέσματα η έρευνα στην Ελλάδα, γιατί οι ξένοι θέλουν να κρατούν ομήρους όσους έχουν δωροδοκήσει. Την άποψή του μάλιστα είχε εκφράσει και στον τότε πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε ότι άσκησε οποιαδήποτε παρέμβαση στο χειρισμό των υποθέσεων, όπως τον κατηγορούν, οι τρεις εισαγγελείς, χαρακτηρίζοντας ψευδείς και κατασκευασμένες τις καταθέσεις τους. «Δε μου άρεσε να ανακατεύομαι στις υποθέσεις τους», υποστήριξε.

Αναφερόμενος δε στην Ελένη Ράικου, υποστήριξε πως «παγιδεύτηκε, θέλοντας να ευνοήσει τον Αντώνη Σαμαρά» κι επέμεινε πως διατηρούσαν φιλικές σχέσεις ακόμη και μετά την παραίτησή της. Σε ένα μάλιστα από τα πολλά τραπέζια που είχαν βρεθεί, όπως είπε, του ζήτησε συγγνώμη και του διευκρίνισε πως δεν τον αφορούσε η παραίτησή της.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Σχετικό Άρθρο: Ειδικό Δικαστήριο – Απολογία Παπαγγελόπουλου: Θα είμαι πάντα ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση