Με «γλυκό» καιρό σήμερα αλλά και η αρχή του έτους

Και σήμερα αλλά και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο ο καιρός θα παραμείνει ήπιος και γλυκός. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, η αυξημένη υγρασία θα δημιουργήσει τοπικές ομίχλες. Οι υψηλότερες από τα κανονικά θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και μάλιστα ως την επόμενη Τετάρτη , τουλάχιστον. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θερμόμετρο θα πέφτει και κάτω από το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για την παραμονή των Φώτων , όχι μια εντυπωσιακή αλλαγή, με βοριάδες στο Αιγαίο και

Πιο αναλυτικά για σήμερα Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και στα πελάγη σταδιακά βορείων διευθύνσεων 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα. τοπικά περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης λίγα σύννεφα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή και ομίχλη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση