Ταξίδια: Πότε θα βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Οι περίοδοι των διακοπών, που συχνά συνοδεύονται από «αναγκαστικές άδειές», κάνουν τους ταξιδιώτες να συνειδητοποιήσουν έντονα πως η εποχή του χρόνου επηρεάζει τις τιμές των πτήσεων.

Τα ταξίδια στα τέλη Νοεμβρίου, τον Δεκέμβριο και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως επίσης και στην αιχμή του καλοκαιριού, είναι πολύ ακριβά.

Η πόλη που τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ

Ωστόσο, για όσους έχουν την ευελιξία να ταξιδεύουν κι άλλες εποχές, το Scott’s Cheap Flights έχει μερικά πολύτιμα δεδομένα, για φθηνά -ή τουλάχιστον φθηνότερα ταξίδια.

Ο ιστότοπος μπορεί να εντοπίσει τους προσιτούς ναύλους και μοιράζεται την τεχνογνωσία του σχετικά με το ποια εποχή του χρόνου μπορεί να βρείτε πτήσεις στις πιο προσιτές τιμές.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι η φθηνότερη εποχή του χρόνου για πτήσεις είναι ο Ιανουάριος (μετά την πρώτη εβδομάδα) και ο Φεβρουάριος.

Βουτιά σε μια νύχτα

Το Scott’s Cheap Flights αναφέρει ότι «σχεδόν εν μία νυκτί», γύρω στις 8 Ιανουαρίου, οι τιμές μεταβάλλονται από την πιο ακριβή περίοδο τριών εβδομάδων του έτους στην φθηνότερη. Οι ναύλοι μπορεί να μειωθούν έως και 80% μέσα σε λίγες ώρες, ακόμα κι αν κάνετε κράτηση την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, απεικονίζει το σημείο υπογραμμίζοντας αυτό το εκκρεμές τιμών σε μερικές πτήσεις μετ’ επιστροφής. Βρήκε μια ταλάντευση από 1.078 δολάρια έως 198 δολάρια για το Σιάτλ στη Χονολουλού, για παράδειγμα.

Ακολουθούν μερικές ακόμη αλλαγές ναύλων, ωστόσο, οι τιμές αλλάζουν συνεχώς και αυτά είναι απλώς παραδείγματα.

  • Λος Άντζελες προς Βοστώνη: 22-29 Δεκεμβρίου: 889 $ έναντι 11-18 Ιανουαρίου: 138 $
  • NYC προς Δουβλίνο: 21-28 Δεκεμβρίου: 1.660 $ έναντι 9-16 Ιανουαρίου: 406 $
  • Χιούστον προς Κανκούν: 27 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου: 852 $ έναντι 17-24 Ιανουαρίου: 191 $

Αφήστε μια απάντηση