Δ. Μαρκόπουλος στο Πρώτο: Προσχηματικές οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης – “30 λεπτά κράτησε μόνο η εξέταση Δημητριάδη από τη Βουλή” (audio)

Με άξονα την χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σε σχέση με το σημείο αναφοράς του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και το απόρρητο, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος τόνισε πως το κυβερνών κόμμα «δεν κρύβεται και δεν τοποθετείται σε ό,τι αφορά αυτές τις διαδικασίες με μια συνθήκη αδιαφάνειας», μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο»  με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Η ΝΔ έφερε όλες αυτές τις διαδικασίες στο φως. Να θυμίσω ότι και την Θεσμών και Διαφάνειας απανωτές φορές ο πρωθυπουργός τη ζήτησε. Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε στη Βουλή και έχει τοποθετηθεί και θα ξανατοποθετηθεί τώρα στο νέο νομοσχέδιο σήμερα για την ΕΥΠ. Εμείς λειτουργούμε με όρους διαφάνειας. Από εκεί και πέρα είναι καθαρό ότι εμείς ως παράταξη, τα πράγματα θέλουμε να έρθουν στο φως και θέλουμε τις αλλαγές» συμπλήρωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία και ειδικά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για υποκρισία. «Όταν ήρθε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, τους τον φέραμε για να είμαι και πιο ευθύς, φέραμε τον Γρηγόρη Δημητριάδη δεύτερη φορά στην Θεσμών και Διαφάνειας, τι κάνανε τελικά όλοι αυτοί οι οποίοι κόπτονται και φωνάζουν; Τον εξέτασαν μόλις για 30 λεπτά. Το δε ΠΑΣΟΚ είχε μόνο μία ερώτηση να του κάνει. Καμία λοιπόν προσπάθεια συσκότισης και διαφάνειας. Εμείς είμαστε εδώ για να φωτίσουμε την υπόθεση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και για να κάνουμε και αλλαγές στην ΕΥΠ. Το να φωνάζεις και τελικά να σου δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξεις πράγματα και να μην τα αλλάζεις, είναι η μεγαλύτερη, είναι η ύψιστη υποκρισία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς με το νομοσχέδιο που φέρνουμε σήμερα δίνουμε όλες μας τις απαντήσεις περί διαφάνειας ή αδιαφάνειας. Είχαν τον Γρηγόρη Δημητριάδη, μας τρέλαναν, μας φώναζαν γιατί δεν τον φέρνετε, τον φέραμε. Ξέρετε πόσο τον εξέτασαν; Μισή ώρα. Ο κ. Καστανίδης έμπειρος και πολύ καλός νομικός θα μπορούσε “να τον ξετινάξει”. Μία ερώτηση; Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος στην αντιπολίτευση αυτά που ξέρουν» είπε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος.


Σε ό,τι αφορά στο σύνολο της ομιλίας του κ. Σαμαρά, ο κ. Μαρκόπουλος, επισήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν «πλήρως ενωτικός» και «καθαρός ως προς το μήνυμα που έστειλε εσωτερικά στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέραν της στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σημειώνοντας ότι στην χθεσινή εκδήλωση στο θέατρο Παλλάς, βρέθηκε σύσσωμο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε «αυτό είναι ένα δείγμα για το πώς θα πάμε στις εκλογές».

«Ο Αντώνης Σαμαράς δυο-τρεις φορές έκανε ευθείες θετικές αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για το εξοπλιστικό πρόγραμμα με τα Ραφάλ, αλλά και για τις οικονομικές επιτυχίες, κυρίως ως προς τα δημοσιονομικά που είχαμε πρόσφατα. Άρα η διάθεσή του ήταν αντίθετα από αυτό που θέλει η αντιπολίτευση να παρουσιάσει, ευθέως θετική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αντώνης Σαμαράς νομίζω λοιπόν ότι χθες συνέβαλε, έβαλε ένα όχι απλά λιθαράκι, αλλά έβαλε ενόψει της έναρξης της προεκλογικής περιόδου έναν θεμέλιο λίθο για την προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία να ξαναπάρει την εξουσία και μάλιστα με έναν τρόπο ενωτικό» είπε καταλήγοντας ο κ. Μαρκόπουλος.

 

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση