Γ. Οικονόμου: Τα μέτρα του ν/σ για την ΕΥΠ οδηγός και για την υπόλοιπη Ευρώπη

Με αναφορά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Το νομοσχέδιο καλύπτει κενά και ξεπερνά δυσλειτουργίες στη δράση των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, καθιερώνει ένα διαυγές πλαίσιο σε ότι αφορά στην άρση του απορρήτου όταν αυτή κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη και εισάγει για πρώτη φορά τολμηρά μέτρα που γίνονται οδηγός και για την υπόλοιπη Ευρώπη” τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Για την υπόθεση του 16χρονου Ρομά τόνισε: “Η ελληνική δικαιοσύνη διερευνά πλήρως το τραγικό περιστατικό και σύντομα θα έχουμε μια πλήρη εικόνα για να αποδοθούν, εκεί που υπάρχουν και εάν υπάρχουν, οι δέουσες ευθύνες. Αυτό το γεγονός όμως δεν δικαιολογεί πράξεις βίας και ανομίας στις οποίες επιδίδονται όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός αυτό“.

Εξάλλου, παρουσίασε το πρόγραμμα εργασίας για νέους ανέργους, τονίζοντας πως η εργασία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, ενώ όσον αφορά στο «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε γνωστό ότι θα ενισχυθεί κατά τη διάρκεια των εορτών.

Αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στο νομοσχέδιο για τα Μητρώα έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, τονίζοντας ότι ο Τύπος μέσω του νομοσχεδίου αυτού αποκτά ταυτότητα.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου και ξεκαθάρισε ότι η προκλητική τακτική της Τουρκίας δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυντονίσει την Ελλάδα από τους στόχους της και από την ενίσχυση της αποτρεπτικής της ικανότητας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση