Στην ολοκλήρωση της τετραετίας είναι προσανατολισμένη η κυβέρνηση (video)

Σταθερά προσανατολισμένη στην ολοκλήρωση της τετραετίας η πυξίδα του Μεγάρου Μαξίμου, όπως και ο «γαλάζιος» στόχος για την επίτευξη της δεύτερης αυτοδυναμίας. «Θα αξιοποιούμε κάθε ημέρα που περνά, για να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Σκάι: «Για εμάς ο πολιτικός και εκλογικός χρόνος δεν ζυγίζεται με βάση μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε πάρει μια εντολή. Οι εκλογές θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας. Ο πρωθυπουργός δεν λογαριάζει ή δεν σκέπτεται να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία με βάση μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αν ήταν στο μυαλό του αυτό, και με δεδομένη τη βόμβα της απλής αναλογικής, θα είχε απενεργοποιήσει αυτήν τη βόμβα πολύ νωρίτερα».

Σε εκλογικό συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής του Γραμματείας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να εγκριθούν ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων και το προεκλογικό πρόγραμμα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Το δίλημμα των εκλογών λοιπόν είναι αν θα συνεχίζουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού. Ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στο τόπο η δικαιοσύνη παντού».

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση: «Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει».

Απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δυσοσμία και τοξικότητα στην πολιτική δημιουργούν η αναπαραγωγή αναπόδεικτων ισχυρισμών, τα ψέματα και η κατασυκοφάντηση του Πρωθυπουργού και στελεχών της Κυβέρνησης.

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ένα: με αυτούς που κράτησαν την Πατρίδα όρθια, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, εν μέσω κατακλυσμιαίων παγκόσμιων κρίσεων, ή με αυτούς που μηχανεύονται παρανοϊκά μυθεύματα για να βυθίσουν την χώρα στην αστάθεια και την υστέρηση; Με αυτούς που αγωνίζονται για την Πατρίδα και τους πολίτες, ή με αυτούς που νοιάζονται για την κομματική τους επιβίωση;

Οι προτεραιότητες της κοινωνίας είναι και προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγωνίζεται στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον. Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται επιστροφή στο παρελθόν, σε ένα πολύ κακό παρελθόν μάλιστα».

Τη σταθερότητα προτάσσουν κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που μιλώντας στον Σκάι fm, σχολίασε: «Δεν “ακούω” το επιχείρημα ότι, αφού κάποια στιγμή θα βρεθούμε απέναντι σε εκλογές, να έρθουν νωρίτερα. Και τούτο γιατί είναι πολλές οι διακυβεύσεις, που έχουμε μπροστά μας. Εάν ο λαός μάς τάξει σε θέση αυτοδυναμίας θα το υπηρετήσουμε, αυτός είναι ο βασικός μας πολιτικός στόχος. Εάν μας τάξει σε μια θέση που θα πρέπει να αναζητήσουμε πολιτικές συνεργασίες, θα το κάνουμε».

Το δικό της στρατηγικό πλάνο αναλύει η Χαριλάου Τρικούπη, με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να αναφέρει στον Real fm: «Η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ, η οποία λέει εκλογές με σεβασμό από την πρώτη Κυριακή με πρόγραμμα και χωρίς Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη είναι μια πρόταση που είναι στο τραπέζι».

Βολές εναντίον της κυβέρνησης από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ομιλία του στη Λαμία, με το Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ να επισημαίνει: «Δε χρειαζόταν να μας το πει ο Μητσοτάκης πως «μύρισαν εκλογές». Το χούμε καταλάβει. Άλλωστε ήδη έχουν αρχίσει τα διλήμματα και οι υποσχέσεις. Έχουν αρχίσει οι κορδέλες και τα συγγνώμη, οι ψεύτικες ελπίδες ξανά».

«Η Ν.Δ. διασπείρει φήμες περί πρόωρων εκλογών, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την κομματική της συσπείρωση», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Η συζήτηση στη Βουλή περί του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τα κακόβουλα λογισμικά θα αποτελέσει το επόμενο πεδίο σύγκρουσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση