Επίδομα θέρμανσης: Στις 9 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Στις 9 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στους δικαιούχους να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης. Δυο στους τρεις έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία με την πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Το επίδομα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ και σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει εώς και 1.000 ευρώ. Οι ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος είναι 21/12/20222, 28/2/2023, 28/4/2023.

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες και αρκετοί είναι αυτοί που αναμένεται να κάνουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης.

Εκτιμάται ότι έως τις 9 Δεκεμβρίου που θα δέχεται αιτήσεις η πλατφόρμα myΘέρμανση, ο αριθμός των δικαιούχων που θα σπεύσει να «κλειδώσει» την πρώτη δόση του επιδόματος, θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ήδη ξεπέρασαν τις 800.000 όταν πέρυσι τέτοια εποχή είχαν υποβληθεί περίπου οι μισές αιτήσεις.

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • ή βιομάζα (πέλετ)
  • ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: EΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Myθέρμανση: Πάνω από 800.000 οι αιτήσεις για το επίδομα – Έως τις 9 Δεκεμβρίου η προθεσμία

Χρ. Σταϊκούρας: Τρίτη αύξηση κατώτατου μισθού και 7,5% στους συνταξιούχους – Τι θα ισχύσει για το επίδομα θέρμανσης

«Ανάσα» για τους κατοίκους ορεινών περιοχών το επίδομα θέρμανσης

myΘέρμανση: Άνοιξε η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και οι πληρωμές

Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει για όσους πήραν καυσόξυλα

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση