Ένθετο Τουρισμός: Επανατοποθέτηση της Σαλαμίνας στον τουριστικό χάρτη

Την δημιουργία ενός θεατρικού πολιτιστικού και τουριστικού ρεύματος στην Σαλαμίνα επιδιώκει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Τα βιωματικά σεμινάρια στο Σπήλαιο του Ευριπίδη έχουν ως στόχο την ανάδειξη του Σπηλαίου, ως τόπου μνήμης και προσέλκυσης επισκεπτών, ειδικότερα ανθρώπων της τέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη, ώστε να επανατοποθετηθεί το νησί στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη. Η Πρόεδρος του ΕΟτ, Άντζελα Γκερέκου μίλησε για το θέμα στη Σοφία Κωνσταντινίδου.

Δείτε ακόμα στην Ειδική Έκδοση «Τουρισμός» του ΕΡΤNEWS:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Το 1ο Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας δημιούργησε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου στη Λέσβο, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που καλείται ν’ ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του τουριστικού κι επισιτιστικού τομέα. Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η επιμόρφωση των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας ώστε να υπάρξει ποιοτική εξυπηρέτηση των χιλιάδων ταξιδιωτών, σωστή αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, καθώς και ζητήματα βιώσιμου τουρισμού και ποιότητας των υπηρεσιών.

Δείτε επίσης:

– Μια ορεινή πολιτεία, που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με μοναδικές εικόνες. Πετρόχτιστα αρχοντικά, μοναστήρια, είκοσι παραδοσιακές βρύσες, πλακόστρωτα καλντερίμια, είναι μερικά από εκείνα που θα αντικρύσει κανείς φτάνοντας στο πανέμορφο πέτρινο στολίδι της Ηπείρου. Ο λόγος για το Μέτσοβο, με την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, την εντυπωσιακή – και συγχρόνως ισορροπημένη – τουριστική ανάπτυξη. Ένα υπόδειγμα παραδοσιακού ορεινού οικισμού, γεμάτου ζωή όλες τις εποχές του χρόνου.

– Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα αναδείχθηκε «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» στα βρετανικά «Wave Awards», τον κορυφαίο διεθνή θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό και τον κλάδο της κρουαζιέρας. Η χώρα μας κατέκτησε την πρώτη θέση με 175.000 ψήφους. Τα Wave Awards, είναι βραβεία που απονέμονται τα τελευταία πέντε χρόνια μετά από ψηφοφορία του κοινού, επαγγελματιών του κλάδου και εξειδικευμένων συντακτών στον θαλάσσιο τουρισμό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου

Αφήστε μια απάντηση