Άνω του 80% οι προκρατήσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ενόψει των Εορτών

«Τα μηνύματα είναι πάρα πολύ αισιόδοξα, με πάρα πολλούς συμπολίτες μας ήδη από αρχές Νοεμβρίου να προγραμματίζουν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Βλέπουμε ότι βρισκόμαστε άνω του 80% σε πάρα πολλούς προορισμούς για τις ημέρες των Χριστουγέννων από 23/12 έως και 26/12 και για το ίδιο διάστημα από 30/12 ως 2/1 όσον αφορά το διάστημα της Πρωτοχρονιάς», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ε-Real Estates Θέμης Μπάκας διευκρινίζοντας πως «αναφερόμαστε πάντα σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις».

Ο κ. Μπάκας πιστεύει ότι οι πληρότητες θα ανεβαίνουν όσο περνάει ο καιρός και ότι θα φτάσουν σχεδόν το 100% περίπου στις 10-12 Δεκεμβρίου, καθώς και «ότι θα δούμε να γεμίζουν και άλλοι προορισμοί, ακόμα και μη χειμερινοί».

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν τα ακίνητά τους για μισθώσεις τύπου Airbnb, αξίζει να σημειωθεί ότι προτείνεται να εφαρμοστούν περιορισμοί (χρονικοί και χωρικοί) αλλά και ανώτατο όριο στις μισθώσεις (όπως π.χ. στο πόσα ακίνητα θα έχει δικαίωμα να εκμισθώσει βραχυχρόνια ένας ιδιοκτήτης).

Τα περιοριστικά μέτρα που αναμένεται να προταθούν για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλά και οι λεπτομέρειες για το ποσοστό των προκρατήσεων που καταγράφεται ήδη ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί:

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση