Συμμετοχή του ΣΥΒΧΨΑ στην απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, διεκδικώντας την πλήρη κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Με απόφασή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του και τονίζει μεταξύ άλλων πως: «Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας καταργεί ακόμα και το βασικό δικαίωμα και ανάγκη του κάθε εργαζόμενου/ης για πλήρη ξεκούραση στο τέλος της εργάσιμης εβδομάδας. Μας κάνει πλήρως αναλώσιμους, αδιαφορώντας για την υγεία μας, την ξεκούραση, τη δυνατότητα να μπορούμε να ευχαριστηθούμε μία μέρα με τους δικούς μας ανθρώπους κάνοντας ό,τι μας γεμίζει περισσότερο».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται πως: «Σταθήκαμε με τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας απέναντι σε όλα αυτά εδώ και χρόνια. Θα σταθούμε απέναντι και τώρα, όταν με αυτές τις “διευκολύνσεις” το κράτος ανοίγει το δρόμο για τα αφεντικά για πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, για άνοιγμα των καταστημάτων σταδιακά όλο και σε περισσότερες και τελικά ίσως και σε όλες τις Κυριακές μας».

Σχετικές ειδήσεις
Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Κυριακή 27 Νοέμβρη απεργούμε ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση