Κινητοποιήσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή στις 30/11 και 3/12

«Διπλή» κινητοποίηση ανακοίνωσε η Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), τόσο για τις 30 Νοέμβρη στις 11:00 π.μ. όπου αναφέρει «συμμετέχουμε στην Παράσταση Διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας στο Υπουργείο Εργασίας», όσο και για τις 3 Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, που τονίζει ότι «συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11:00 π.μ. μαζί με το αγωνιστικό γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα».

Παράλληλα ανακοίνωσε και το διεκδικητικό πλαίσιο που είναι:

«Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους χώρους που οι συνάδελφοί μας βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες (Ερμής, Σικιαρίδειο κ.α.)

Προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού κάθε ειδικότητας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για την ασφαλή λειτουργία των δομών.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων και εξυπηρετούμενων.

Προγράμματα εκπαίδευσης για τους εξυπηρετούμενους με επιστημονικά σύγχρονες προδιαγραφές.

Δωρεάν εκπαιδεύσεις, παροχή εποπτείας και υποστήριξης σε όλο το προσωπικό των δομών.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών των δομών.

Να επιστρέψουν όλοι οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί μας! Κανείς δεν περισσεύει!

Να μην κοπεί το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε κανένα ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής, στις ΣΥΔ, στα οικοτροφεία, στις οικογένειες των ΑμεΑ.

Φτηνό ρεύμα για όλους μας – Γενναία μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
Δημόσιες, δωρεάν δομές και υπηρεσίες για την κάλυψη όλων των αναγκών των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της αναπηρίας.

Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ».

 

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση