ΜέΡΑ25: Ποια τρόικα και ποιοι θεσμοί πιέζουν για επανεκκίνηση πλειστηριασμών και παγιοποίηση του «Ηρακλή»;

«Διαβάζουμε σε δημοσιεύματα στον Τύπο ότι η τρόικα πιέζει για επανεκκίνηση πλειστηριασμών και για παγιοποίηση του δήθεν επιτυχημένου -για τα αρπακτικά ήταν όντως- προγράμματος “Ηρακλής”, καθώς και για ζητήματα που εξετάζουν οι θεσμοί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μόνιμο δήθεν “δίχτυ ασφαλείας” απέναντι στον εντεινόμενο κίνδυνο δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Βλέποντας αυτές τις ειδήσεις πραγματικά αναρωτιόμαστε ποιοι πιέζουν την κυβέρνηση και με ποιους εξετάζουν οι ελληνικές αρχές τα ζητήματα αυτά; Η τρόικα; Οι θεσμοί; Μα δεν βγήκαμε πρώτα από τα μνημόνια, όπως πανηγύριζε τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας και έπειτα και από την ενισχυμένη -δήθεν μεταμνημονιακή- εποπτεία, όπως πανηγύριζε τον Αύγουστο του 2022 ο κ. Μητσοτάκης; Ποια τρόικα λοιπόν και ποιοι θεσμοί;», σχολιάζει και συνεχίζει:

«Προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό και το ΜέΡΑ25 έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι η τρόικα δεν λέει να φύγει, αντίθετα συνεχίζει και να αποφασίζει και να διατάζει όλα εκείνα τα βάρβαρα που είδαμε και στις αρχές αυτής της εβδομάδας με τις εξώσεις και πολλά άλλα. Τα κόμματα του μνημονιακού τόξου, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τι θα πουν σε αυτά τα νέα κελεύσματά της; Πάλι “ναι σε όλα”; Ε φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ;».

«Προοδευτική διακυβέρνηση δεν συνιστά ένα χτύπημα παρηγοριάς στην πλάτη ούτε το να γίνονται οι εξώσεις με λίγο παραπάνω τακτ. Πραγματικά προοδευτική λύση σε όλα αυτά είναι η Ρήξη με όλα εκείνα που συνεχίζουν να φτωχοποιούν την κοινωνία, η ανατροπή και η κατάργηση όλων αυτών που καταδυναστεύουν τους πολλούς για χάρη των πολύ λίγων είτε κρύβονται πίσω από την τρόικα είτε όχι», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση