ΕΟ ΚΚΕ: «Κανένας συμβιβασμός με τα ναυάγια-τραγωδίες και τη βάρβαρη καταστολή σε βάρος των ξεριζωμένων εξαιτίας των πολέμων»

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με «το άσυλο και τη μετανάστευση» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ναυάγια-τραγωδίες ξεριζωμένων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με τα πλοιάρια τους να γίνονται άθλιο «μπαλάκι» μεταξύ κυβερνήσεων, άλλη μια «βέλτιστη» πρακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν συνηθίζουμε με τη βάρβαρη καταστολή σε βάρος τους, τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους σε υπερδομές-φυλακές και απαράδεκτες συνθήκες στα νύχια κυκλωμάτων. Καταδικάζουμε την εργαλειοποίηση από την πλευρά της αστικής τάξης της Τουρκίας για να προωθήσει τις διεκδικήσεις της στον ανταγωνισμό με την ελληνική αστική τάξη και με κοινό παρονομαστή την απαράδεκτη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας».

«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση όλοι πλην των Ουκρανών προσφύγων είναι παράτυποι μετανάστες. Όμως, η πλειοψηφία των αιτούντων άσυλο είναι από το Αφγανιστάν και τη Συρία, χώρες εξίσου ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Το ευρωενωσιακό κεφάλαιο επιδιώκει να έχει πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Να γιατί μόνο αυτό βαφτίζεται νόμιμη μετανάστευση» είπε ο Κ. Παπαδάκης και τόνισε καταλήγοντας:

«Απέναντι στη σύμπνοιά σας για ένταση καταστολής, απελάσεων, επαναπροωθήσεων με ρόλο χωροφύλακα στον αμαρτωλό Frontex, απαιτούμε υπηρεσίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΗΕ με ανθρώπινη φιλοξενία και πλήρη δικαιώματα για να πάνε οι κατατρεγμένοι των δικών σας πολέμων στις χώρες πραγματικού προορισμού τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση