Αγωγός φυσικού αερίου EastMed: Στρατηγικός ο ρόλος του στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Τις καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό ενεργειακό σκηνικό περιέγραψε μιλώντας στο «5ο Athens Investment Forum» ο Διευθύνων Σύμβουλος της IGI Poseidon ΑΕ Fabrizio Mattana, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ενεργειακών υποδομών στον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IGI αναφέρθηκε στην υλοποίηση του αγωγού EastMed, καθώς , όπως είπε, θα διαφοροποιήσει τις πηγές, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού συνδέοντας τις διαθέσιμες πηγές ενέργειας με την Κεντρική Ευρώπη και θα συμβάλει θετικά στην ενεργειακή μετάβαση, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεταφορά υδρογόνου.

Το έργο είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά βιώσιμο είπε ο κ. Mattana: «Υπάρχουν προκλήσεις ναι, αλλά μπορεί να γίνει» τόνισε και συνεπώς μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στο μοτίβο της ενεργειακής μετάβασης και της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου:

  • Η IGI Poseidon δεσμεύεται να αποτελέσει μέρος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσω της ανάπτυξης έργων ενεργειακής υποδομής, που μπορούν να συμβάλουν στη σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και τη μεταφορά πράσινης ενέργειας.
  • Η IGI υποστήριξε το «5ο Athens Investment Forum» και να συμμετείχε στη Συνεδρία με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ψηφιακός Μετασχηματισμός ως αντίβαρο στην αποανθρακοποίηση».

www.ertnews.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση