Σχοινάς στον «Επίλογο» της ΕΡΤ για το πλαφόν στο αέριο: Η διαπραγμάτευση στο συμβούλιο υπουργών θα φέρει το όριο προς τα κάτω

«Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών είναι να υπάρχει η πρόταση της Επιτροπής. Και η απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει πρόταση της Επιτροπής είναι να υπάρχει ένας συγκερασμός των διαφορετικών απόψεων γύρω από αυτό το ευαίσθητο θέμα» υπογραμμίζει στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος» για το πλαφόν στο αέριο, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Και εξηγεί σχετικά: «Κάνουμε λοιπόν εκκίνηση “ψηλά” γιατί ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση στο Συμβούλιο των υπουργών θα φέρει το όριο προς τα κάτω, αλλά τουλάχιστον είναι η πρώτη φορά που έχουμε πρόταση στο τραπέζι. Χωρίς υψηλό όριο δεν θα υπήρχε καν πρόταση στο τραπέζι. Καταλαβαίνω ότι αυτά είναι λίγο πιο σύνθετα στην ευρωπαϊκή πολιτική από ότι η εθνική πολιτική ατζέντα που πολλές φορές απλοποιεί».

Ο αντιπρόδρος της ΕΕ σημειώνει ακόμα: «Αλλά εδώ μιλάμε για ένα θέμα που έχει να κάνει και με τους προμηθευτές μας, έχει να κάνει με το κατά πόσο η ύπαρξη του πλαφόν θα βοηθήσει να έχουμε παρόχους, ή θα τους διώξει να πάνε σε άλλες περιοχές του κόσμου».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μαργαρίτη Σχοινά στον Απόστολο Μαγγηριάδη, στην εκπομπή «Επίλογος» του ERTNEWS στις 22:00 .

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση