Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης – Αντεγκλήσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για οικονομία & ενεργειακή κρίση

Τα μέτωπα της οικονομίας και της ενεργειακής κρίσης αναμένεται ότι θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς η χώρα θα προχωράει στην προεκλογική της περίοδο. Ενώ νέα πολιτική όξυνση προκαλεί και το θέμα των πλειστηριασμών.

Το παζλ της οικονομίας, της ενεργειακής κρίσης και της καθημερινότητας των πολιτών σέρνει το χορό της προεκλογικής ατζέντας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στις θετικές ειδήσεις στο οικονομικό πεδίο και ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εκταμιεύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, εγκαλώντας, τον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια ανυπόστατων προσδοκιών.

«Κουβέντες του αέρα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου με ένα νόμο και με ένα άρθρο καλό είναι να μην ακούγονται διότι ακόμα μια φορά παραπλανούν την ελληνική κοινή γνώμη και δημιουργούν προσδοκίες οι οποίες είναι παντελώς ανυπόστατες[…] Χαίρομαι ιδιαίτερα που εξακολουθούμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εκταμιεύσεων έχοντας υποβάλλει ένα συνεκτικό σχέδιο τα οφέλη του οποίου αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ίσως και αύριο η έγκριση της 2ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης για το ελληνικό σχέδιο, σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Είμαστε, όντως, στο «Champions League» του Ταμείου Ανάκαμψης, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλάβει ότι δεν θα ξαναείναι πρωθυπουργός και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακατευθύνει πόρους προς όφελος της πραγματικής οικονομίας, σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ με τον Μαργαρίτη Σχοινά συναντήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το φυσικό αέριο.

«Μιλάμε για αντιμετώπιση της κρίσης με παντελή έλλειψη αλληλεγγύης[…]Ίσως το γραφείο της κυρίας Φον Ντερ Λάιεν, θα έπρεπε να πάει στο Βερολίνο ίσως να είναι πιο εύκολη η μεταβίβαση των εντολών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κόντρα και για τους πλειστηριασμούς

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά για το ζήτημα των πλειστηριασμών, με αφορμή την υπόθεση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και τη δήλωση Σκυλακάκη ότι η ημερομηνία δημοσίευσης του πλειστηριασμού της ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι συνεχώς σε ρόλο κατήγορου και Ροβεσπιέρου και το κόμμα μου να απολογείται, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λερωμένη τη φωλιά του» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Εσείς φέρατε τον πτωχευτικό νόμο, εσείς δεν προστατεύετε την πρώτη κατοικία» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Βολές από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατήργησε τον νόμο 3869, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη» σημείωσε ο επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Μιχάλης Κατρίνης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τον πλειστηριασμό και η ΝΔ την έξωση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Με πολιτικές δανεικών και επιδομάτων δεν γίνεται να ορθοποδήσουμε» τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας.

«Θέσατε τους άνδρες της ΕΛΑΣ στην υπηρεσία των κορακιών» ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσουν τις περιοδείες τους σε Αττική και περιφέρεια.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση