Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για την οικονομία, τις παρακολουθήσεις και την υπόθεση Πάτση

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με ενεργό το κέντρο που διενεργεί τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, επικαλούμενος σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων.

«Γεννάται ένα μείζον, όχι μόνο πολιτικό και ηθικό αλλά υπαρξιακό για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ερώτημα […] Θα αναλάβετε την πολιτική ευθύνη να οδηγήσετε τη χώρα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με ανοιχτό το ενδεχόμενο το παράνομο λογισμικό predator να συνεχίζει να παρακολουθεί πολιτικούς σας αντιπάλους ή θα ακολουθήσετε τη προτροπή, ακόμη και κορυφαίων στελεχών της παράταξής σας, η επίκληση του απορρήτου να υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή το πεδίο της οικονομίας

«Για λαίλαπα πλειστηριασμών Μητσοτάκη», κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί διογκώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει οικεία σε αυτό το περιβάλλον, νιώθει οικεία στο σκοταδι γιατί φοβάται το φως […] Τα κοράκια δηλαδή για τα οποία μιλάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς το 2018 και το 2019 ήταν περιστέρια», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η λαϊκή πρώτη κατοικία ήταν απολύτως προστατευμένη. Μέχρι που ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και άρχισε να ξεπουλά τα σπίτια των αδύναμων και της μεσαίας τάξης», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Έντονη κριτική για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

«Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού», είναι ένας ωμός κι απροκάλυπτος εμπαιγμός», αναφέρει το ΚΚΕ.

Η Ελληνική Λύση, από την άλλη πλευρά, σημειώνει: «Η κυβέρνηση οφείλει να θεσμοθετήσει άμεσα την αναστολή του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης».

Ο Γραμματέας του «ΜέΡΑ25», Γιάνης Βαρουφάκης, επισήμανε στον ALPHA 989:

«Είναι επικοινωνιακή η προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τις ενδογενείς πληθωριστικές πιέσεις».

Η διαμάχη για τον διαγραφέντα βουλευτή Ανδρέα Πάτση

Η κόντρα συνεχίζεται και για τον διαγραφέντα γαλάζιο βουλευτή Ανδρέα Πάτση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για τις επαφές του κ. Πάτση με παράγοντες του Κοσσόβου.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε στο OPEN:

«Μπήκε στη Βουλή όχι για να κάνει δουλειά… αλλά από ότι φαίνεται για να κάνει δουλειές. Δεν μπορώ να καταλάβω τώρα πώς κάποιοι κάνουν τον “Κινέζο”».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει στον ΑΝΤ1

«Είναι ενδεικτική της αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας για το «κράτος-λάφυρο» […] Ο Πρωθυπουργός γνώριζε».

«Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί», απαντά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαγιγνώσκει τα λάθη της γρήγορα. Εμείς δεν διαγράφουμε και ξεδιαγράφουμε ανθρώπους που αποκαλούν, για παράδειγμα, συναδέλφους τους “δολοφόνους”», συμπληρώνει.

Οι πολιτικοί διαξιφισμοί συνεχίζονται και για το στέλεχος που διέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ για φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων.

«Αποδείχθηκε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση», απαντά η κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη 

 

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση