Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες οι επόμενες ημέρες – Πιθανότατα βροχερό το Σαββατοκύριακο

Διανύουμε ημέρες απόλυτης καιρικής ηρεμίας, που ίσως όμως προμηνύουν ένα αρκετά βροχερό Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ.

Προς το παρόν λοιπόν, ο Νοέμβρης ξεκινά με ήλιο, απουσία βροχών με ανεβασμένες θερμοκρασίες μες την ημέρα και διαχειρισιμες εντάσεις ανέμων. Μόνο καιρικό ζήτημα το έντονο πρωινό κρύο ειδικά σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

Τα μεσημέρια όμως και εκεί ο καιρός θα γλυκαίνει αρκετά. Κρατήστε ότι την Παρασκευή μετά από καιρό θα επικρατήσει νοτιάς στη χώρα, νοτιάς που θα «κουβαλά» αρκετό νερό με σοβαρή πιθανότητα για πολλές βροχές το Σαββατοκύριακο. Πιο αναλυτικά, λοιπόν την Τρίτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα, με πιθανές ασθενείς βροχές μόνο στη βορειά Κρήτη.

Οι άνεμοι έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο, βοριάδες στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, έως 20 μόνο σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη. Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς.

Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς. Την Τετάρτη δεν προβλέπονται βροχές, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στη χώρα. Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά ακόμα και τους 27 βαθμούς. Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση