Κώστας Σκρέκας: Πρόταση για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αυστρίας – Γερμανίας

Mega project για την απευθείας ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με τις χώρες της Αυστρίας και της Γερμανίας πρότεινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στους υπουργούς των δύο κρατών.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο Renewable & Storage Forum που διοργάνωσε το energypress: «Κατέθεσα πρόταση στους υπουργούς ομόλογους μου για την απευθείας ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αυστρία και τη Νότια Γερμανία με καλώδιο μέσω Αλβανίας και δυτικών Βαλκανίων.’

Ο Κ.Σκρέκας μίλησε για τη στρατηγική ηλεκτρικής διασύνδεσης με άλλες χώρες

Στη Νότια Γερμανία υπάρχει ανάγκη για πράσινη ενέργεια και η πρόταση μας προβλέπει αρχική ικανότητα μεταφοράς 3 GW και στη συνέχεια η δυνατότητα αύξησης στα 9 GW. Η πράσινη ενέργεια θα παράγεται στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Λίγο νωρίτερα μίλησε για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Β. Μακεδονία αλλά και την Ιταλία.

Επίσης υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της χώρας με την Κύπρο αλλά και την Αίγυπτο προκειμένου να μεταφέρεται πράσινη ενέργεια στη χώρα μας και στη συνέχεια να εξάγεται στην Ευρώπη.

Πηγή: ΟΤ.gr

Αφήστε μια απάντηση