Παπαθανάσης: Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται συνεχώς

Στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που οδηγεί τη χώρα στην εξέλιξη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες στρατηγικές συνεργασίες και επιχειρηματικές-εμπορικές συμφωνίες αλλά και επενδύσεις, όπως αυτές που έχουν συνάψει ο Καναδάς και η Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας κατά την έναρξη του οικονομικού φόρουμ στο Τορόντο που διεξάγεται 17 και 18 Οκτωβρίου από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, παρουσία ηγετών από τους χώρους της πολιτικής, της διπλωματίας και της οικονομίας από την Ελλάδα και τον Καναδά και κυβερνητικών στελεχών των δύο χωρών, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται συνεχώς χάρη στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων που έθεσε σε προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης – Σκέρτσος: Μεγέθυνση του ΑΕΠ και ραγδαία αποκλιμάκωση του χρέους εν μέσω δύο μεγα-κρίσεων

«Ο μέσος όρος ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 5,3%»

Μεταξύ των βασικών που έγιναν και ακουμπούν σε τρεις κύριους άξονες-προτεραιότητες, είναι η μείωση των φόρων σε όλους τους τομείς. Ενδεικτικό είναι, όπως είπε, ότι «σήμερα, στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης, η οικονομία μας αναπτύσσεται γρήγορα και εκτιμάται ότι ο μέσος όρος ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 5,3% το 2022, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη υπολογίζεται στο 3,1%», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Μια ακόμη σημαντική προτεραιότητα που έθεσε η κυβέρνηση, ήταν οι αλλαγές που μεταμόρφωσαν την Ελλάδα σε φιλικό επιχειρηματικό επενδυτικό προορισμό, όπως και η μείωση των κόκκινων δανείων για την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος.

Αναφερόμενος στην Ελληνοκαναδικές σχέσεις, τόνισε ότι φέτος οι δύο χώρες γιορτάζουν 80 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ότι στέκονται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε επίσης στη σπουδαία σημασία της ελληνικής κοινότητας στον Καναδά και στη συνεισφορά των Ελλήνων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, που τους έδωσε την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής.

Πηγή: ΟΤ

Αφήστε μια απάντηση