iPhone: Το 87% των νέων στις ΗΠΑ έχει κινητή συσκευή της Apple – Πρόκειται για ποσοστό διπλάσιο από αυτό του 2012

Εξαιρετικά δημοφιλείς εξακολουθούν να είναι οι υπηρεσίες και οι συσκευές της Apple, μεταξύ των εφήβων στις ΗΠΑ, βάσει των νέων δεδομένων που έδωσε στη δημοσιότητα η επενδυτική εταιρεία Piper Sandler.

Συγκεκριμένα, το 87% των εφήβων που έλαβαν μέρος στην εξαμηνιαία έρευνα της εταιρείας διαθέτει ένα iPhone.

Το 88% επίσης των εφήβων εκτιμά ότι ένα iPhone θα αποτελέσει το επόμενο κινητό τους.

Μέσα στην τελευταία δεκαετίας, οι έφηβοι κάτοχοι iPhone υπερδιπλασιάστηκαν. Το 2012 για παράδειγμα, το 40% των εφήβων στις ΗΠΑ είχαν στη διάθεση τους ένα iPhone.

Η Piper Sandler σημειώνει ότι η υψηλή χρήση του iPhone μεταξύ των εφήβων «φωτίζει» επίσης τη θετική στάση τους απέναντι στις υπηρεσίες της Apple και τον υγιή κύκλο ανανέωσης των προϊόντων της Αμερικάνικης εταιρείας.

«Πιστεύουμε ότι τόσο η αυξημένη διείσδυση όσο και η πρόθεση (των νέων να αγοράσουν iPhone μελλοντικά) είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία δεδομένης της ωριμότητας της αγοράς πολυτελών smartphones. Επιπλέον, οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές καθώς η εταιρεία συνεχίζει να παρουσιάζει νέα μοντέλα iPhone, κάτι που θα μπορούσε να παρέχει μία σημαντική ανανέωση του κύκλου προϊόντων. Πιστεύουμε ότι αυτές οι θετικές τάσεις μπορούν επίσης να αποτελέσουν καταλύτη για περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών της, καθώς η βάση εγκατάστασης για το υλικό της Apple συνεχίζει να αναπτύσσεται» αναφέρει ακόμη η Piper Sandler στην έκθεση της.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι το Apple Watch είναι λιγότερο δημοφιλές, αφού μόλις το 31% των εφήβων είναι κάτοχοι του ρολογιού της Apple.

Παρόλα αυτά, το Apple Watch είναι μακράν το δημοφιλέστερο smartwatch μεταξύ των εφήβων.

Ειδικότερα, το 36,8% των εφήβων ανέφεραν ότι έχουν smartwatch, επομένως μόνο το 5,8% έχει κάποιο smartwatch που δεν είναι Apple Watch.

*Η Piper Sandler πραγματοποιεί έρευνες σαν και την ανωτέρω για παραπάνω από μία δεκαετία. Στην τελευταία έκθεση της μετείχαν συνολικά 14.500 έφηβοι με μέση ηλικία τα 15,8 έτη από 47 πολιτείες της Αμερικής.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr