Γ. Οικονόμου: Η κυβέρνηση αξιοποιεί και εξαντλεί τις δυνατότητες του προϋπολογισμού για μέτρα στήριξης

 

«Τηρούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις  για στήριξη των πολιτών και οι κρίσεις μας υποχρεώνουν να προχωρούμε πιο γρήγορα ώστε να απαλύνουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας », είπε ο Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ επέκρινε την Αξιωματική Αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «σε συνθήκες πίεσης ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μόνο περικοπές μέσω του νόμου Κατρούγκαλου, ενώ σήμερα καμία περικοπή». Δέχτηκε ερωτήσεις για τα παράνομα λογισμικά και «εταιρεία που έφυγε από την Ελλάδα», ενώ κυρίαρχο ήταν το θέμα του βιασμού της 12χρονης.

Κατάντια» οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη

Ερωτηθείς για την υπόθεση του Κολωνού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι αυτά τα φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα. Η ελληνική αστυνομία κάνει το καθήκον της, η Δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της. Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για την τύχη αυτού του κοριτσιού και των υπόλοιπων παιδιών». 

«Η ελληνική κοινωνία και όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι, η Ελληνική Αστυνομία έκανε το καθήκον της με υποδειγματικό τρόπο, η δικαιοσύνη το ίδιο  και με αυστηρότερα εργαλεία, μεριμνούμε για τα παιδιά», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκάλυψη, αν δεν δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκομένων, ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την χυδαιότητα πάνω σε αυτή την τραγωδία. Μια λέξη μόνο ταιριάζει σε αυτό: Κατάντια», ενώ σε επόμενη ερώτηση επανέλαβε ότι «είναι κατάντια να υπονοεί ότι η Αξιωματική αντιπολίτευση ότι μπορεί η κυβέρνηνση να παρακινήσει οποιοδήποτε λειτουργό να συγκαλύψει τον όποιο παιδεραστή».

Για τον δράστη είπε πως έχει διαγραφεί οριστικά από τη Νέα Δημοκρατία και πως είχε ανασταλεί η ιδιότητά του από την αρχή, κάνοντας λόγο για αυτονόητα πράγματα. Στη συνέχεια έκανε λόγο για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, αναφέροντας ότι «πλέον τιμωρούνται  τα αδικήματα αυτά και μέχρι σε ισόβια».

Σχετικά με  τους συνταξιούχους, υπενθύμισε ότι 1 στους 2 θα έχει επιπλέον σύνταξη. Μίλησε για μέτρα κατά της κερδοσκοπείας και τόνισε ότι μόνο από τους χιλιάδες ελέγχους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση ο Γιάννης Οικονόμου συνόψισε τις παρεμβάσεις που φτάνουν συνολικά  τα δύο δισ. ευρώ. και επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει τις κυβερνήσεις στον δύσκολο χειμώνα.

«Θα επιμείνουμε στην ανάγκη λήψης αποφάσεων, οι θέσεις μας γνωστές, έχουμε ισχυρό κύμα υποστήριξης  και δεν πρεπει να χαθεί άλλος χρονος, οι προτάσεις μας πρέπει να υιοθετηθούν», πρόσθεσε και ανέφερε.
«Τον Σεπτέμβριο είχαμε τη δεύτερη φθηνότερη ενέργεια στην Ευρώπη κι αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία. Ο καθ’ενας ξέρει πόσο πλήρωνε πέρυσι και πόσο σημαντική είναι η επιδότηση για να αντέξουν τα ελληνικά νοικοκυριά»

Επίσης, έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα Νέων αγροτών και την καταβολή της πρώτης δόσης ενίσχυσης σε 10.560 δικαιούχους.

Η μείωση του ΦΠΑ δεν έχει πρόσθετα οφέλη αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα είπε ο Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε:

«Φροντίζαμε το κράτος να πληρώνει ακόμη και τα ενοίκια και κρατήσαμε όρθια την ελληνική κοινωνία και την επιχειρηματικότητα. Δεν έχω καταλάβει γιατι μας κατηγορεί ο κ. Ανδρουλάκης  γι’ αυτό, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι διαφωνεί και διστάζει να το πει καθαρά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η πρώτη δημοσιογραφική ερώτηση προς τον κ. Οικονόμου, αφορούσε την απόσυρση στην αμερικανική Γερουσία της τροπολογίας Μενέντεζ που θέτει προϋποθέσεις στην πώληση των F-16 στην Τουρκία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Μόνο η αντιπολίτευση και φιλοκυβερνητικά τουρκικά πρακτορεία παίρνουν θέση, καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει αρκετά, ενώ ήδη υιοθετήθηκαν ενστάσεις από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ελληνική διπλωματία επίσης αξιοποίησε σωστά τον χρόνο για  για όρους και προϋποθέσεις και για να αλλάξουμε καταλυτικά την ισορροπία ισχύος στο πεδίο υπερ της χώρας μας, πρόσθεσε.

Όσο κι αν προσπαθει η Τουρκία δεν μπορεί να βρει ευήκοα ώτα στις παράλογες διεκδικήσεις της. 
Σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση Πούτιν -Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ανησυχεί το σύνολο των συμμάχων μας ότι η Τουρκία δεν συμμορφώνεται, ενώ ως προς τις  ενεργειακές συνέπειες, επανέλαβε ότι «η χώρα μας έχει εξετάσει όλα τα σενάρια και έχει λάβει τα μέτρα της, θωρακισμένη ακόμα και για το ενδεχόμενο διακοπής της ροής».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση