Αυτοκαθαριζόμενα πιάτα: Πώς πλένονται μόνα τους, θα τα λατρέψετε

Ποια είναι τα πιάτα που πλένονται μόνα τους; Ποιο είναι το μυστικό των αυτοκαθαριζόμενων πιάτων;

Οι κατασκευαστές των πιάτων νέων γενιάς (φωτ) ισχυρίζονται πως- εκτός από την ξεκούραση και την προσφορά ελεύθερου χρόνου στις νοικοκυρές- η μαζική τους διάδοση και χρήση των αυτοκαθαριζόμενων πιάτων θα έχει και περιβαλλοντολογικό όφελος, καθώς οδηγήσει σε σημαντική μείωση των απωλειών των διεθνών αποθεμάτων νερού.

Η Tomorrow Machine ισχυρίζεται ότι τα πιάτα δεν σπάνε και δεν ραγίζουν, λόγω της σκληρότητας του υλικού.

«Το όραμά μας ως σχεδιαστές είναι να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο κόσμο μέσω της έρευνας, των νέων τεχνολογιών και των ευφυών υλικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, οι κατασκευαστές επιδιώκουν να φέρουν και την οικογενειακή γαλήνη στα σπίτια των αγοραστών τους, ελπίζοντας ότι «μια μέρα τα ζευγάρια θα σταματήσουν να διαπληκτίζονται για το πλύσιμο των πιάτων».

Η εφεύρεση μπορεί να βρεθεί στην αγορά, μόνο μετά από τα οριστικά αποτελέσματα των ερευνών για την επίδραση του υδροφοβικού καλύμματος στις τροφές. Στη συνέχεια όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να αγοράσει τα αυτοκαθαριζόμενα πιάτα στα καταστήματα.

Οι Σουηδοί φαίνεται πως βρήκαν τη λύση στην καθημερινή διαμάχη για το πλύσιμο των πιάτων, καθώς κατασκεύασαν πιάτα που πλένονται μόνα τους!

Τα σκεύη είναι κατασκευασμένα από ειδικό υλικό που αντιστέκεται στους λεκέδες και το νερό κι έτσι οι τροφές απομακρύνονται με ένα μόνο ξέβγαλμα, αναφέρει το σχετικό άρθρο τηςDaily Mail.

Το υλικό κατασκευής είναι εξαιρετικά ελαφρύ, ταυτόχρονα όμως είναι σκληρό και ανθεκτικό. Η κυτταρίνη είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που χρησιμοποίησαν οι κατασκευαστές. Πρόκειται για μια οργανική σύνθετη ουσία που βρίσκεται στις βαμβακερές ίνες και το ξύλο.

Το επαναστατικό προϊόν είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των εταιρειών Tomorrow Machine και Innventia, καθώς και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Στοκχόλμης.

Διαβάστε πώς να καθαρίσετε σε χρόνο ρεκόρ το μίξερ σας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση