Αιγάλεω: Κλειστό το ΕΠΑΛ όπου έγινε η συμπλοκή διευθυντή και μαθητή – Εκπαιδευτικοί μιλάνε στην ΕΡΤ (video)

Για τις εικόνες ντροπής που καταγράφηκαν σε σχολείο στο Αιγάλεω όταν μαθητής και διευθυντής Λυκείου πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα το περιστατικό βιαιοπραγίας να λάβει μεγάλες διαστάσεις μίλησε στην ΕΡΤ η Δήμητρα Οικονόμου, Γραμματέας της ΕΛΜΕ. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας για το τι πραγματικά συνέβη στο σχολείο, το υπουργείο Παιδείας κρατά, μέχρι στιγμής, στάση αναμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη όταν ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αιγάλεω θέλησε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μαθητής πάνω στον καυγά χτύπησε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί ράμματα. Μετά το επεισόδιο, ο διευθυντής πέρασε τη νύχτα στην αστυνομία ενώ ο ανήλικος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο.

Μια ημέρα μετά, οι καθηγητές του σχολείου απέχουν από τα μαθήματα ως ένδειξη συμπαράστασης προς στον συνάδελφό τους. Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησε στις «Συνδέσεις» η γραμματέας της ΕΛΜΕ.

«Η στάση μας δεν γίνεται για να εκτονωθεί η κατάσταση αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ως συνάδελφοι γιατί θεωρούμε ότι είναι άδικη η κράτηση του συναδέλφου μας. Θεωρούμε ότι είμαστε απροστάτευτοι από επεισόδια που έρχονται από την κοινωνία, που υποφέρει από διάφορα προβλήματα και τα φέρνει μέσα στο σχολείο» δήλωσε η κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, βίαια επεισόδια στο συγκεκριμένο σχολείο γίνονται εδώ και δύο χρόνια. «Δεν έχουμε καμία βοήθεια από το υπουργείο (Παιδείας) και από το Κράτος για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα», είπε τονίζοντας ότι ο διευθυντής του ΕΠΑΛ δεν χτύπησε τον μαθητή, όπως καταγγέλθηκε.

«Ζητάμε βοήθεια ψυχολογικής στήριξης μέσα στα σχολεία. Δεν υπάρχουν οι δομές να αντιμετωπίσουν οι καθηγητές πράγματα που δεν είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν», κατήγγειλε η εκπαιδευτικός.

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε επίσης και ο κ. Πασσάς, εκπαιδευτικός στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ λέγοντας ότι «η βία είναι ευρύτερο θέμα». Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό που ήταν στο σχολείο την ώρα της συμπλοκής ο συνάδελφός τους κρατήθηκε από την αστυνομία άδικα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ το περιστατικό ανάμεσα στον διευθυντή του σχολείου και στον μαθητή ήταν το αποκορύφωμα μιας έκρυθμης κατάστασης δύο ετών. «Έχουν ενημερωθεί οι πάντες. Έχουμε αφεθεί μόνοι μας. Δεν υπήρχε χειροδικία του καθηγητή προς τον μαθητή. Του πήρε το τηλέφωνο. Δεν υπήρχε κατάληψη», προσέθεσε ο εκπαιδευτικός υποστηρίζοντας ότι μια παρέα τεσσάρων παιδιών προσπάθησε, με έναν κάδο, να κλείσει το σχολείο, όπου δεν έχει εκλεγεί ακόμη δεκαπενταμελές συμβούλιο για να αποφασίσει κάτι τέτοιο.

«Ο συγκεκριμένος μαθητής έμεινε κάτω. Άκουσα ένα τζάμι να σπάει. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρχε χειροδικία (από τον εκπαιδευτικό). Αυτός που έχει δαρθεί -και φαίνεται- είναι ο διευθυντής του σχολείου», υποστήριξε ο καθηγητής του σχολείου.

Kαι όπως προσέθεσε «οι διαφορές πρέπει να λύνονται με παιδαγωγικό τρόπο και όπου δεν γίνεται αυτό να υπάρχει μια αντίστοιχη δομή που να νοιάζεται».

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου | Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου

Αφήστε μια απάντηση