Πολυτεχνειούπολη: Επίδειξη δύναμης από τα μέλη της συμμορίας – Ανέβαζαν τα κατορθώματά τους στα social media (video)

Αποκαλυπτικά είναι τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες από τη δράση της συμμορίας με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη. Χωρίς κανέναν φόβο παρουσίαζαν τα κατορθώματα τους στα social media, ως μία επίδειξη δύναμης τρομοκρατώντας τους φοιτητές που έμεναν στις εστίες.

Ένα από τα μέλη της συμμορίας που απαθανατίστηκε να ποζάρει μέσα στην Πολυτεχνειούπολη, σημάδευε με όπλο από το μπαλκόνι φοιτητικής εστίας περιπολικό και φωτογράφιζε το κατόρθωμά του. Την περίοδο που έκανε ληστείες ανέβαζε στα social media προκλητικά βίντεο με πορτοφόλι γεμάτο μετρητά. Αίσθηση προκαλεί ότι μετά από κάθε ληστεία έκανε αναζητήσεις στο Google για να δει εάν η επίθεση της συμμορίας έγινε θέμα στα media.

Ακόμα πιο σκληρός ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης που είχε γίνει «μύθος» στην Πολυτεχνειούπολη. Όταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση δεν έτρεξε να κρυφτεί. Εντόπισε 35χρονη αστυνομικό και άρχισε να τη βρίζει. “Ρε… φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπάτσοι είστε. Θα σας σκοτώσω” είπε στην αστυνομικό.

Στη συνέχεια της επιτέθηκε με κατσαβίδι και τραυματίστηκε από τις βολές ακινητοποίησης. Πριν την αιματηρή συμπλοκή ο 30χρονος είχε μεταβεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, όπου φέρεται να φώναζε προς τους σκοπούς: “Ήρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι“.

«Αρνούνται την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αρνούνται τη διάπραξη ληστειών, αποδέχονται ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών» τόνισε ο δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου, Δημήτρης Γκαβέλας.

Οι 24 από τους συλληφθέντες απολογήθηκαν σήμερα στον Ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ φοιτητές καταγγέλλουν ότι άνοιγαν δωμάτια σε ανύποπτο χρόνο, παραβίαζαν πόρτες. «Είχα αρχικά ένα δωμάτιο, στο οποίο δεν έμενα πολύ καιρό, είχα αφήσει κάποια πράγματα και μου το είχαν διαρρήξει» είπε στην ΕΡΤ ένας φοιτητής.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ελένη Μπουγά

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση